Saveti – Santorini ili Mikonos - pitanje je sad – Travel Magazine

Santorini ili Mikonos – pitanje je sad

Santorini ili Mikonos – pitanje je sad

4. Romantika

Zalasci sunca su uvek lepi, ali Santorini je, ipak, mesto koje treba posetiti ako ste u potrazi za romantikom. Zalasci sunca nad kalderom poznati su širom sveta, a mnogi luksuzni hoteli su ovo iskoristili i zahvaljujući svojim lokacijama pružaju očaravajuće poglede. Ovo je ostrvo za medeni mesec i za parove koji su u potrazi za sofisticiranim nivoom turizma, sjajnim restoranima i odličnim vinskim turama.

Savet: Najbolje mesto za uživanje u zalasku sunca je iz seoceta Oja na litici. Imajte samo na umu da gužva može biti velika, pa je dobra ideja stići ranije. Ovde postoji mnoštvo restorana i savršenih mesta za posmatranje, ako stignete dovoljno rano.

Naravno, ni Mikonos nije bez romantike. Zlatne peščane plaže, bilo organizovane sa ležaljkama i sadržajima ili divlje, nude obilje mogućnosti za opuštanje i uživanje u zalasku sunca. Mikonos je u prednosti ukoliko želite da budete “u društvu” poznatih, jer svake godine privlači puno bogatih i slavnih ličnosti.

Savet: Ajos Sostis odlično je mesto za uživanje, sa malom plažom i crkvom. Ovde ćete pronaći sjajnu tavernu, sa ogromnim izborom svežih salata i mesa. Savršeno mesto za obrok i romantičan zalazak sunca.

5. Pejzaži i arhitektura

Sela Santorinija, ušuškana na vrhu litica, pružaju spektakularan pogled na vulkan i more. Pomislite na crkve sa plavim kupolama i živopisne kućice, sa lukovima i zasvođenom arhitekturom po kojoj je Santorini poznat. Mnogi hoteli su dizajnirali svoje objekte tako da se uklope u prirodu i u potpunosti stope sa ostrvom.

Mikonos je manje dramatičan, sa svojim čuvenim plažama. Mala Venecija u gradu Mikonos, sa upečatljivim vetrenjačama, odlično je mesto za šetnju i istraživanje uzanih ulica u bilo koje doba dana i noći.

Savet: Ako tražite dramatičniji pejzaž, sa crnim vulkanskim peskom i nezaboravnim zalascima sunca, krenite ka Santoriniju. Ako ste u potrazi za krivudavim uličicama, tradicionalnim selima i sjajnim peščanim plažama, Mikonos je pravo mesto za vas.

6. Van sezone

Kako je Santorini poznatiji po svojim panoramskim pogledima i zalascima sunca, za ovo ostrvo gotovo da i nema niske sezone. Tokom letnjih meseci (jun, jul, avgust), međutim, ostrvo je krcato turistima. Oba ostrva se mogu pohvaliti odličnim vremenom od maja do oktobra. Zato je bolje uputiti se tamo na proleće ili jesen kako biste imali veći mir, a još uvek mogli da vidite sve znamenitosti.

Mikonos je popularan leti i više je ostrvo za ljubitelje plaža i šopinga, kao i za pripadnike svetskog džet-seta. Van sezone nema svega toga, ali je ostrvo mnogo mirnije u proleće i jesen tako da je to idealno vreme za lutanje ulicama i otkrivanje lokalnog načina života.

Savet: Ako se odlučite da posetite oba ostrva, najbolje je da odletite na jedno, trajektom pređete na drugo, a zatim da se odatle vratite avionom. Ostanite makar četiri, pet dana na Santoriniju kako biste zaista mogli da uživate u svim zanimljivim mestima.

Zbog svoje izuzetne popularnosti, oba ostrva spadaju u skuplja. Međutim, ukoliko na vreme planirate, moguće je pronaći male, pristupačne porodične smeštajne objekte sa domaćinima koji će vas dočekati raširenih ruku.

Idealna utocista za parove
PROČITAJTE I…

Idealna utočišta za parove

Pogledajte još travel preporuka ovde.

Podelite ovaj članak...
213Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *