Saveti – Solo na moru - bolji uslovi za samce na krstarenju – Travel Magazine

Solo na moru – bolji uslovi za samce na krstarenju

Solo na moru – bolji uslovi za samce na krstarenju

Američka kruzing kompanija, “Norwegian Cruise Line” (NCL), 2010. godine je prva u oblasti industrije krstarenja predstavila solo kabine. I to ne samo kabine već i poseban salon i “happy hours” isključivo za ove putnike. Time je započeto novo doba za samce koji uživaju u krstarenjima.

Više od 10 godina kasnije, moguće je da kruzing industrija ulazi u zlatno doba kada su u pitanju putnici koji sami putuju. Sada oni imaju na raspolaganju mnoštvo tipova kabina. Takođe, i sve više mogućnosti da izbegnu ne tako malu nadoknadu za solo putovanje.

Putovanje u cetrdesetim
PROČITAJTE I…

Solo putovanje u četrdesetim? Evo šta bi trebalo da znate …

Za samce će se u narednim godinama naći u ponudi još više kabina sa balkonima, tip sobe koji je nekada bilo gotovo nemoguće dobiti. Tu su i kabine sa pogledom na more, ali i pristup određenim sadržajima, poput batlera, što ranije, takođe, nije bilo moguće.

Novi kruzeri sa kabinama za samce

Kompanija “Oceania Cruises” je pre izvesnog vremena najavila lepe vesti. “Vista”, novi kruzer, čije se pojavljivanje očekuje početkom 2023. godine, predstaviće prvi put kabine za samce. Zanimljivo je da će ove kabine imati i balkone. I to nije jedino poboljšanje. Veličina kabina za solo putnike će biti oko 25 metara kvadratnih. Ovo je posebno interesantno imajući na umu da je među postojećim kabinama za samce teško pronaći neku veću od 18 kvadratnih metara. Do ideje da kompanija proširi svoju ponudu na ovaj način došlo se na osnovu povratnih informacija od turističkih stručnjaka ali i njihovih klijenata.

Najnoviji brod kompanije “Lindblad Expeditions”, “Endurance”, takođe će ponuditi prvi put kabine za samce sa balkonima. Prethodni brodovi su imali solo kabine, ali bez balkona.

Takođe, dva nova brenda u industriji krstarenja uvode solo kabine u svoju ponudu. Kompanija “Atlas Ocean Voyages” ističe da će njihovi apartmani za samce (Solo Suites), već marta naredne godine, biti u ponudi njihovog prvog broda, “World Navigator”. To će biti prve solo kabine u čitavoj industriji koje će nuditi i različite sadržaje, uključujući i uslugu batlera, ranije nedostupne solo putnicima.

I solo putnici žele da uživaju u vrhunskim uslugama

Predsednik ove kompanije ističe da postoje putnici koji, dok krstare sami, žele da uživaju u vrhunskim uslugama vezanim za sadržaje apartmana. Međutim, doplata koju je do sada trebalo da plate zbog toga što putuju sami, podsećala je na svojevrsnu kaznu. Sa novim apartmanima kompanija može da zadovolji i solo putnike sa istim nivoom usluge i bez diskriminacije u pogledu cene.

Kompanija “Virgin Voyages” će, takođe, debitovati sa dve vrste kabina za samce. Jedna će biti u kategoriji unutrašnjih kabina, a druga sa prozorom. Kako navode iz kompanije, brodske solo kabine su dizajnerski i cenovno prilagođene ovom tipu putnika. Njihova istraživanja pokazuju da će kompanija privući priličnu količinu solo putnika. Ne putuju svi u paru i jako je važno imati ovakve kabine u ponudi.

Originalni koncept krstarenja za samce NCL-a

Ipak, nijedna druga kompanija ne može se pohvaliti tako revolucionarnom idejom poput kompanje NCL. Na kruzeru “Norwegian Epic” prvi put je predstavljen kompleks solo kabina. Blok kabina za solo putnike omogućava ljubiteljima krstarenja pristup određenom salonu (Studio Lounge), koji je isključivo njima namenjen. Oni se ovde mogu sastajati, a tokom “happy hours”-a mogu se družiti uz besplatne kafe i pića.

Kompanija sada nudi ovakva područja na sedam brodova. Postojaće, takođe, i na najnovijem brodu, “Norwegian Prima”, čije se predstavljanje očekuje u avgustu 2022. godine.

I druge kruzing kompanije su shvatile značaj solo putovanja tokom poslednje decenije. Mnogi noviji brodovi kompanije “Royal Caribbean International” imaju kabine za solo putnike, neke sa virtuelnim prozorima i balkonima (LED ekrani sa živopisnim prizorima mora i luka), a neke i sa pravim balkonima na otvorenom, veličine 5 kvadratnih metara.

Cunard Line” nudi jednokrevetne kabine (unutrašnje i sa prozorom) na brodovima “Queen Elizabeth” i “Queen Victoria”. Tokom 2015. godine dodao ih je i na brodu “Queen Mary 2”. Najnoviji brodovi kompanije “Holland America Line” – “Koningsdam”, “Nieuw Statendam” i očekivani “Rotterdam” ​​imaju po 12 kabina za samce, sve sa pogledom na okean.

Solo putnici u sve većem broju

Primećuje se kako sve veći broj kompanija za krstarenja odustaje od doplate za solo putnike ili je značajno smanjuje. Uz to, znatno je više opcija i boljih mogućnosti izbora kabina za samostalno korišćenje. Sve to utiče na znatno veće interesovanje solo putnika. Kabine nekih kompanija, poput Atlas Ocean Voyages-a, posebno su primamljive jer u namenskim kabinama za samce nude potpuno isti nivo, bez ikakve doplate i to na svakom krstarenju u ponudi. Ostale kompanije će se odreći doplate za samostalno korišćenje u zavisnosti od kapaciteta broda i potreba.

Bilo da su u pitanju kraća ili duža krstarenja, dolazi svakako zlatno doba za sve koji žele sami da se upuste u ovu zanimljivu avanturu. I to bez suvišnih plaćanja i uživajući u istim pogodnostima kao i oni koji putuju u paru ili sa porodicom.

Luksuzna krstarenja
PROČITAJTE I…

Posebna atrakcija Francuske – luksuzna krstarenja kanalima Burgundije

Ostale zanimljive savete pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
146Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *