Šoping – Najbolji šoping centri Bangkoka – Travel Magazine

Najbolji šoping centri Bangkoka

Najbolji šoping centri Bangkoka

Prestonica Tajlanda obiluje malim i velikim, luksuznim i pristupačnim tržnim centrima, a mnogi od njih iz ove bogate ponude izdvajaju se upravo dodatnim zabavnim i gastronomskim sadržajima. Predstavićemo vam tri najpoznatija centra, a u narednim danima pozabavićemo se i uličnim marketima i bazarima, koji takođe predstavljaju veoma atraktivne šoping destinacije.

MBK Center
Ovaj džinovski centar postao je jedna od glavnih gradskih atrakcija. U njemu se tokom vikenda zabavlja pola Bangkoka. U brojnim radnjama i buticima možete kupiti sve: od mobilnih telefona do odeće i aksesoara. Na šestom spratu nalazi se carstvo hrane, ali, pazite, ovde ćete verovatno naći i na neke od najskupljih fast fudova u gradu. MBK je poznat po velikom broju radnji koje prodaju foto opremu (Photo Thailand, Sunny Camera, Big Camera), a najprimamljiviji je Foto File u prizemlju, gde se prodaju polovni fotoaparati i oprema. Ceo četvrti sprat posvećen je radnjama koje prodaju elektronske uređaje.
Adresa: cnr Th Phra Ram I & Th Phayathai Siam Sq
Stanica metroa: National Stadium exit 4
Info: www.mbk-center.co.th
Radno vreme: 10am-10pm

Siam Paragon
Paragon je drugi po veličini tržni centar u jugoistočnoj Aziji i prostire se na površini od preko 500.000 km2. Ovde se mogu naći luksuzni brendovi kao što su Van Cleef & Arpels i Mikimoto, prodavnica lamborgini automobila, a ovde se nalazi i najveća knjižara u Tajlandu, Kinokuniya. Naravno, ceo jedan sprat posvećen je hrani, a prava atrakcija centra zapravo je spektakularni akvarijum Siam Ocean World u kome posetioci mogu čak da brodićem plove po velikom bazenu i hrane ajkule. U Siam Paragon-u nalazi se i IMAX bioskop.
Adresa: 991/1 Th Phra Ram I, Siam Sq
Stanica metroa: Siam exits 3 & 5
Info: www.siamparagon.co.th
Radno vreme: 10am-10pm

King Power
Ne može se reći da je ovo klasični tržni centar, već pre neki vid Duty-Free ekstravagance. Izbor robe i cene otprilike su isti kao na aerodromu, ali povremeno se naiđe i na neki popust. Ovde je lociran najveći prodajni centar satova u Jugoistočnoj Aziji, a ultraluksuzni kompleks uključuje i hotel, restoran i kraljevsko lutkarsko pozorište. Ukoliko planirate da posetite ovo mesto, veoma je bitno da ponesete pasoš i avionsku kartu i da se registrujete u lobiju. Domaću robu možete odmah da nosite sa sobom, dok će vas uvozna roba čekati na aerodromu na dan vašeg odlaska. King Power čak nudi i shuttle servis iz i do hotela u centru grada.
Adresa: 8 Th Rang Nam
Stanica metroa: Victory Monument
Info: www.kingpower.com
Radno vreme: 10am-9pm

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *