Šoping – Najbolji tržni centri Dubaija – Travel Magazine

Najbolji tržni centri Dubaija

Najbolji tržni centri Dubaija

Nijedan grad na svetu ne shvata šoping tako ozbiljno kao Dubai. Verovatno ne postoji svetski poznata robna marka koju ne možete da kupite u ovom gradu.

Kupci sa Bliskog istoka, ali i iz celog sveta, dolaze kako bi uživali u kupovini u njegovim grandioznim tržnim centrima, koji sa dodatnim zabavnim sadržajima, kao što su akvarijum i skijalište, predstavljaju i jedinstvene turističke atrakcije. Zato vam predstavljamo 5 najboljih tržnih centara u Dubaiju, koje bi trebalo da posetite čak i ako vam nije do kupovine.

Ibn Battuta Mall
Tržni centar koji je ime dobio po marokanskom istraživaču Ibn Batuti, smatra se najvećim tematskim tržnim centrom na svetu. U šest velikih celina smešteni su brojni svetski poznati brendovi, među kojima i Debenhams, Gant, Marks & Spencer, Sharaf DG i Decathlon.

Dubai Outlet Mall
Ovaj tržni centar otvoren je 2007. godine kao deo Dubai Outlet City-ja. U svakoj od njegovh 240 radnji možete pazariti sa popustima od 30% do čak 90%. Među poznatim brendovima su Adidas, Coach, Fred Perry, Mango i Aldo.

BurJuman
U centru istorijske četvrti Bur Dubai nalazi se BurJuman, tržni centar u kome možete naći popularne brendove, ali i skupe proizvode visoke mode. Uz mnoge zabavne sadržaje, nedavno je u tržnom centru otvoren novi bioskop Vox Cinemas. Ovde ćete moći da se ponovite u H&M-u, ali ako ste u mogućnosti, i u radnjama Louis Vuitton, Bvlgari, Charles & Keith i Burberry.

Mall of the Emirates
Poznat je kao prvi svetski „šoping rizort“, a na impresivnoj površini od 220.000 m2 nalazi se preko 700 maloprodajnih i uslužnih objekata. Među poznatim radnjama su Boutique 1, Centrepoint, Forever 21, Kate Spade New York, DKNY i Apple. Kada se umorite od kupovine, možete da uživate u zabavi u tematskom zabavnom parku Magic Planet ili svratite u čuveni ski rizort, Ski Dubai, gde možete da se skijate, spuštate niz tobogan ili igrate se sa pingvinima.

Dubai Mall
Ako ste mislili da je Mall of the Emirates impresivan, Dubai Mall će vas bukvalno oduvati. Na duplo većoj površini (502.000 m2), smešteno je više od 1.200 maloprodajnih i uslužnih objekata. Može se reći da biste mogli da izdvojite ceo jedan godišnji odmor kako biste istražili ovu najveću šoping atrakciju Dubaija. Ovo je inače najveći i najposećeniji tržni centar na svetu (2014. godine ga je posetilo preko 80 miliona ljudi), a među većim radnjama su Alexander McQueen, Valentino, Gucci, Chanel i Ralph Lauren. Dubai Mall je i dom jednog od najvećih akvarijuma na svetu, Dubai Aquarium and Underwater Zoo-a.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *