Tehnologije – 7 najboljih aplikacija za solo putnike – Travel Magazine

7 najboljih aplikacija za solo putnike

7 najboljih aplikacija za solo putnike

Na osnovu svega što se dogodilo, 2020. je i dalje veoma promenljiva godina za putovanja. Sa smernicama za držanje distance kao i uz obavezno nošenje maski, ovo je možda pravo vreme za solo putovanje. Danas kada smo u strahu od posledica pandemije, putovanje može da ponudi toliko toga, kao što je na primer samopouzdanje i potpuno novi pogled na svet. Ali stvari poput logistike i sigurnosti svakako ne smeju da se zanemare ukoliko razmišljate o samostalnom putovanju.

Možda vas brine da se sami pozabavite svim detaljima i rezervacijama, da budete sigurni, naučite osnove lokalnog jezika, izbegnete prevare sa putovanjima ili čak da vam samo dosadi sve jer nemate društvo.

Zato su tu mobilne aplikacije koje osiguravaju da vaše putovanje bude bez muke, sigurno i zabavno…

Travel Smart

Travel Smart nudi pomoć kada nemate nekog prijatelja uza sebe tokom putovanja i ako želite da saznate koliku napojnicu biste trebali da date u novoj zemlji ili gde je najbliža ambasada. Zahvaljujući sigurnosnim funkcijama poput obaveštenja o putovanjima / upozorenjima o opasnim mestima koje biste trebali da izbegavate na osnovu svoje lokacije, osećaćete se sigurno tokom solo putovanja. Ostale karakteristike uključuju prognozu vremena, konverziju valuta, organizaciju / čuvanje putnih dokumenata, rečnik, pa čak i predloge za kulturni bonton.

Aplikaciju možete besplatno da preuzmete na App Store.

PROČITAJTE I…

Zašto je Irska prava destinacija za solo turiste

Hotel Tonight

Smeštaj u poslednjem trenutku za solo putnike može biti nezgodna situacija. Svakako niste od onih koji žele kasno uveče da lutaju po novom mestu tražeći hostel sa slobodnim krevetom. Aplikacija Hotel Tonight, nudi last-minute mogućnosti smeštaja sa popustom i savršena je pomoć u ovim trenucima. Pomoću nje možete da rezervišite boravak 100 dana unapred ali i tog istog dana u gradovima širom sveta. Obavezno prevucite prstom da biste videli dodatak Daily Drop u aplikaciji, odnosno dodatni popust koji važi samo 15 minuta.

Aplikaciju možete besplatno da preuzmete na App Store-u ili Google Play-u.

Tripcoin

Kada nemate saputnika tokom putovanja, možda ćete izdvojiti malo više vremena za vođenje troškova tokom putovanja. Uz aplikaciju Tripcoin, lako je ispratiti sve svoje troškove i budžet. Aplikacija vam omogućava da dodate sve svoje troškove (koje takođe možete pregledati van mreže) u različitim valutama. Pogledajte izveštaje, izvezite ih u Eksel tabelu ili pogledajte grafikone kodirane bojama koji vam pomažu da vidite gde ste i na šta potrošili.

Besplatno preuzmite aplikaciju na App Store.

TripScout

TripScout vam omogućava filtriranje prema odredištu, budžetu i interesovanjima, nudeći vam personalizovane informacije o putovanju direktno od lokalnih lica i blogera. Vodič možete čak prilagoditi dodavanjem datuma putovanja kako bi vam se prikazali određeni lokalni događaji. Ako putujete sami, aplikacija će prilagoditi vaš sadržaj i preporuke na osnovu činjenice da idete solo, tako da nećete morati da prebirate kroz romantične večere ili porodične aktivnosti ili da propustite jedinstvena solo iskustva, za dane kada ste tamo.

Besplatno preuzmite na App Store.

Waze

Waze je aplikacija za navigaciju koja će mapirati vašu rutu bez obzira šetate li ulicama Dablina ili se u Fiatu vozite kroz italijansku prirodu. Solo putnici mogu smatrati da su upozorenja o opasnosti i mestima gde vreba policija posebno korisna za izbegavanje događaja poput protesta ili blokiranih puteva. Waze se neprimetno integriše sa Spotify-om, tako da možete slušati svoje omiljene plejliste dok koristite mapu ili režim navigacije.

Besplatno preuzmite Waze na App Store-u ili Google Play-u.

PROČITAJTE I…

Najbolje destinacije za ženska solo putovanja

Audible

Ako se dugo vozite vozom, automobilom ili avionom ili se samo šetate kroz neku novu destinaciju, Audible je rešenje. Aplikacija vam omogućava da slušate knjige, radio programe, pa čak i meditacije / priče pred spavanje ako se borite sa jet-legom.

Besplatno preuzmite sa App Store-a ili Google Play-a, ali planirajte da platite sadržaj putem mesečne pretplate.

Zomato

Savršena aplikacija za travel gurmane, Zomato nudi razne mogućnosti restorana koji odgovaraju vašem raspoloženju i ukusu. Pronađite restorane, napravite rezervacije i istražite mogućnosti za ručak u blizini vašeg smeštaja. Aplikacija nudi dovoljno opcija za dostavu i poneti, ukoliko biste radije da vam dostave hranu u smeštaj.

Besplatno preuzmite aplikaciju na App Store-u ili Google Play-u.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
27Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *