Tehnologije – Aplikacije koje vam olakšavaju putovanje – Travel Magazine

Aplikacije koje vam olakšavaju putovanje

Aplikacije koje vam olakšavaju putovanje

Rezultati brojnih istraživanja nedvosmisleno pokazuju da se putnici sve više oslanjaju na svoje pametne uređaje i brojne aplikacije.

One su osmišljene tako da vam olakšaju svaki segment putovanja – od bukiranja letova i hotela do sumiranja utisaka nakon povratka kući. Evo nekoliko najpopularnijih, koje možete da testirate već prilikom svog sledećeg putovanja.

FlightAware
Prema istraživanju kompanije Travel Pulse, putnicima su najvažnije pravovremene informacije o letovima. Zbog toga su FlightAware i aplikacije slične njoj veoma korisne. Ona prati status leta i lokaciju letelice u realnom vremenu, za komercijalne letove širom sveta i može da vam pokaže čak i koji avioni vam u datom trenutku lete iznad glave. (iOS, Android)

TripIt
Skoro dve trećine putnika smatra da je od velike važnosti da na put krenu sa formiranim itinererom. Ukoliko volite da budete organizovani, TripIt vam omogućava da kreirate detaljne dnevne itinerere, uz opciju dodavanja važnih datuma, vremena, telefonskih brojeva, mapa, vremenskih prognoza, itd. Korisnici svojim podacima mogu da pristupe i offline, a informacije se mogu sinhronizovati sa Google i Outlook kalendarima. (iOS, Android)

Citymapper
Ovo je mobilna aplikacija za putnike koji vole da se po gradu kreću prevozom. Ukucajte destinaciju i Citymapper će vam ponuditi rute na svim mogućim linijama dostupnog gradskog prevoza, kao i informacije o vremenu, kašnjenjima i ceni prevoza. Takođe daje instrukcije, kao na primer „siđi na sledećoj stanici“, a integrisan je sa Uberom i Lyft-om. (iOS, Android)

DuoLingo
DuoLingo je jedna od najpoznatijih besplatnih aplikacija za učenje stranih jezika. Među brojnim kursevima možete odabrati i veoma retke jezike kakav je navaho. Veoma je korisno instalirati ga nekoliko meseci pred put, budući da je interaktivan, i korisnici mogu da vežbaju pisanje, čitanje i konverzaciju. Ukoliko vam, pak, asistencija zatreba tokom puta, aplikacija Google Translate će sasvim solidno poslužiti kao prevodilac na licu mesta. (iOS, Android)

Pack Point
Istraživanja pokazuju i da su putnici gotovo opsednuti vremenskom prognozom, zbog čega u svojim telefonima imaju i po nekoliko meteoroloških aplikacija. Pack Point je takva aplikacija, sa veoma korisnim dodacima. Kada ste spremni za put, u PackPoint ubacite datume i planirane aktivnosti (odlazak na plažu, poslovni sastanak, šetnja po gradu) i ova aplikacija će vam predložiti spisak odeće i aksesoara koje treba da ponesete, u skladu sa predviđenim vremenskim uslovima na destinaciji. (iOS, Android)

Guides (Lonely Planet)
Lonely Planet-ova aplikacija nudi brojne ažurne korisne informacije, sa vodičima za preko 200 gradova. Uključuje savete lokalaca, itinerere za samostalne obilaske i ugrađene offline mape koje vam omogućavaju lako kretanje i bez Interneta. (iOS, Android)

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *