Tehnologije – Aplikacije koje vam pomažu pri organizovanju putovanja – Travel Magazine

Aplikacije koje vam pomažu pri organizovanju putovanja

Aplikacije koje vam pomažu pri organizovanju putovanja

Tehnologija nastavlja da menja način na koji putujemo, o čemu jasno govori podatak da mlađe generacije potroše u proseku 10 i po sati istražujući online pre odlaska na put.

Da biste uštedeli vreme, stručnjaci savetuju da se skoncentrišete na manji broj kvalitetnih sajtova i aplikacija.

Pre putovanja: Nove aplikacije sada pružaju mogućnost sažimanja svih putnih informacija u jedan fajl, koji će vam biti pri ruci kad vam zatreba. Iako se mnogima ova ideja dopada, stručnjaci upozoravaju da neke od tih aplikacija pretražuju mejlove tražeći relevantne informacije i greškom mogu da kompromituju lične podatke. Zato je uvek bolje da sami odaberete koji putni detalji su vam važni i da ih prosledite, nego da dozvolite aplikaciji da automatski preuzima informacije. Jedna od boljih aplikacija koje vam mogu pomoći pre puta je tripit.

Bukiranje: Većina ljudi koristi sajtove kao što su Expedia i Skyscanner, uz sajtove prevoznika i turističkih agencija. Ali ako planirate komplikovano putovanje, stručnjaci preporučuju dve aplikacije koje nakon detaljne pretrage cena avionskog, železničkog i drumskog saobraćaja, predlažu najbolje rute širom sveta. U pitanju su seat61.com i rome2rio.

Na licu mesta: Mape i uputstva je uvek najbolje preuzeti ili pre putovanja, ili kada imate pristup besplatnom WiFi internetu. Najpoznatije aplikacije za preuzimanje mapa su Google Maps i Citymapper. Ova druga, prema mišljenju mnogih korisnika, daje detaljnija uputstva, i predloge vezane za javni prevoz, ali i biciklističke rute. Ipak, Citymapper nije rasprostranjen kao Google Maps, i najbolje je da ga koristite kada idete u velike gradove kakvi su Pariz, London ili Njujork.

Ako se planovi izjalove: Ako vam iznenada zatreba smeštaj, aplikacija hoteltonight, koju je nedavno kupio Airbnb, tu je da pomogne. U ponudi su mnogi veliki gradovi i turističke oblasti, a očekuje se da će ih u narednom periodu biti sve više.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *