Travel preporuka – 6 hotela Italije koji će vam otkriti ruralnu lepotu ove zemlje – Travel Magazine

6 hotela Italije koji će vam otkriti ruralnu lepotu ove zemlje

6 hotela Italije koji će vam otkriti ruralnu lepotu ove zemlje

Ukoliko ste se ozbiljno odlučili da sledeće godine častite sebe jednom italijanskom avanturom, a tragate za izolovanim, autentičnim hotelom, ovaj tekst definitivno jeste za vas!

Sledeći hoteli ne samo da se nalaze u izolovanom, ruralnom okruženju već nude i rustični šik te vrhunsku uslugu, jedan „paket“ zbog kog ćete poželeti da svako naredno leto provodite baš ovde.

1. Sextantio Santo Stefano di Sessanio, Abruco

Ovo je jedan od vrlo izolovanih i udaljenih italijanskih „raštrkanih hotela“ (koncept koji se vrti oko soba za goste koje se nalaze širom grada) – i jedan od najlepših. Zauzima mali potez u Abruco-u, a sobe su inače unutar starih vikendica i to mahom kamenih, pa vam se čini da spavate u pećini.

Ovakav koncept postoji još i u mističnoj Materi gde se sobe takođe nalaze unutar starih, kamenih kuća sa pogledom na jedan od najzanimljivijih gradova Italije. O hotelu više pogledajte na zvaničnom sajtu.

2. Su Gologone, Sardinija

Ovaj planinski hotel nudi uživanje u kulturi eklektične Sardinije, od mesa koje tinja na žaru do dekorativnog tekstila i poljoprivredne opreme koji vise na zidu. Bele sobe sadrže šarene detalje, dok vas na terasi i spoljnom zajedničkom boravku čekaju ležaljke.

Ceo koncept izgleda krajnje morski iako se ne nalazi na obali, dok vesele i vedre boje doprinose tom jednom letnjem osećaju da ste u nekom rajskom rizortu. Boho momenat,niz usluga i prelepo okruženje biće ti zbog kojih ćete hteti opet da dođete baš ovde! Detaljnije informacije pogledajte na sajtu hotela sugologne.it

3. Vila Paola, Kalabrija

Smeštena u blizini prilično primorskog mesta Tropea, ova vila prvobitno je bila samostan. Pogledi su ovde glavni mamac, pa će vas tako u sobi probuditi sunce koje će zablistati na Mediteranu. Čak i da ceo odmor provedete na nekoj od njenih terasa, verujemo da ćete se odmoriti i restartovati. O vili sve možete da pročitate na zvaničnom sajtu hotela.

4. Castello di Ugento, Apulija

Na krajnjem zapadnom vrhu italijanske pete nalazi se ovaj kameni zamak iz 17. veka, čijih je devet soba i apartmana dekorisano sa vrhunskim dizajnerskim komadima, i to isključivo lokalne proizvodnje.

Hotel obuhvata i odličan restoran i školu za kuvare, a minimalni boravak podrazumeva dva noćenja. Sve informacije pogledajte na sajtu www.castellodiugento.com.

5. Forestis, Južni Tirol

Sa ovog hotelskog raja pruža se pogled na Dolomite, pa u bilo kom apartmanu da ste smešteni čeka vas pogled prema vrhovima ovog planinskog masiva koji se nalazi na severu zemlje. Opcije za slobodno vreme uključuju jogu i skijanje, ali želećete sigurno da ostavite slobodno vreme za spa tretmane bora, smrče i ariša. Sve informacije pogledajte na zvaničnom sajtu hotela.

6. Eremito, Umbrija

U šumi severno od Orvijeta leži ova novogradnja „pustinjak“, gde se večera u tišini. Sve sobe imaju monašku estetiku, a okolina ne nudi ništa sem da upijete samoću. Eremito je dizajniran u skladu sa fokusom na solo putnike, pa budite spremni za jednu izolaciju i (tiho) druženje. Sve informacije o smeštaju, cenama i uslugama možete pročitati na zvaničnom sajtu hotela.

PROČITAJTE I…

Pet italijanskih gradova kao alternativa Veneciji

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X