Travel preporuka – 6 luksuznih vozova za upoznavanje Azije – Travel Magazine

6 luksuznih vozova za upoznavanje Azije

6 luksuznih vozova za upoznavanje Azije

Luksuzni vozovi predstavljaju idealnu opciju za opušteno putovanje, a sa bogatim itinererima i vrhunskim vodičima, ovih šest vozova će vaše upoznavanje za Azijom učiniti nezaboravnim.

Tokom putovanja, putnicima su dostupni vrhunski smeštaj, usluga i dodatni sadržaji, kao i inspirativna gastronomska ponuda. Ima li ugodnijeg i lepšeg načina da se putuje?

Eastern and Oriental Express
Ovaj voz saobraća na relaciji od Singapura do Bangkoka, preko Kuala Lumpura. Iako možete birati između više itinerera sa različitim trajanjem i cenama, standardni itinerer traje tri dana (dva noćenja), i tokom celog puta gostima pruža mogućnost da uživaju u raskošnim zelenim pejzažima i nekoliko edukativnih izleta sa kulturno-istorijskom tematikom. A uveče, atmosfera u vozu postaje skoro klupska, sa bogatim zabavnim programom i živom muzikom.

Seven Stars
Ukoliko želite da upoznate Japan, na autentičan način i uz vrhunski putni ugođaj, ovaj luksuzni voz je prava opcija za vas. Seven Stars u svojih sedam vagona može da ukupno primi 30 putnika, a njegova unutrašnjost je dizajnirana tako da na najbolji mogući način gostima predstavi umetnost, kulturu i duh Japana. Zidovi su od javorovog drveta i palisandra, a dekorom dominiraju staklo i tradicionalni papirni zastori.

Maharajas’ Express
Ovaj voz se može pohvaliti raznovrsnim i jedinstvenim itinererima u više indijskih država, koji se fokusiraju na kulturnu, tradicionalnu i istorijsku važnost destinacija, ali i na avanturističke aktivnosti, prirodne lepote, itd. Voz je poznat po uslugama osmišljenim da zadovolje zahteve svakog putnika (može se naručiti i pranje i peglanje odeće).

Golden Eagle Shangri
Na svom putu između Tibeta i Kine, voz prolazi kroz mnoge drevne gradove i obuhvata obilaske važnih kulturno-istorijskih lokacija i spomenika, koji na najlepši način predstavljaju tradiciju zemlje. Divlja priroda je na ovoj ruti posebno raskošna i obuhvata mnoga upečatljiva mesta, kao što je Tangula, najviša železnička stanica na svetu (5.068m).

Royal Express Japan
Itinerer Royal Express-a osmišljen je tako da putnicima najbolje približi kulturu Japana. Ali i u samom vozu turisti imaju priliku da slušaju koncerte i izvođenja tradicionalne muzike, gledaju umetničke performanse i jedu autentičnu lokalnu kuhinju. Ovo je jedan od retkih luksuznih vozova koji nudi posebne sadržaje za decu, kao što su prostor za igru i dečja biblioteka. U okviru itnerera pokrivene su brojne kulturne i istorijske atrakcije.

Palace on Wheels
Pionir luksuznih vozova u Indiji, Palace on Wheels, svojim putnicma nudi kabine i salone koji su identične replike onih koje su koristili nekadašnji članovi indijskih kraljevskih i plemenitih porodica i britanski vladari. Sveobuhvatni itinerer pokriva sve elemente turizma – od upoznavanja sa prirodom do obilaska kulturnih i istorijskih spomenika. Akcenat je na bogatoj kulturi egzotičnog Radžastana, a zvezda itinerera je obilazak Tadž Mahala. U vozu, putnicima su obezbeđene brojne usluge i servisi koji se mogu očekivati u luksuznim hotelima.

Treba napomenuti da ne saobraćaju svi vozovi tokom cele godine i da se svakako pre puta treba dobro raspitati o trenutno dostupnim itinererima, slobodnim mestima i cenama.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *