Travel preporuka – Američki način života u parku Silver Dollar City – Travel Magazine

Američki način života u parku Silver Dollar City

Američki način života u parku Silver Dollar City

Silver Dollar City je američki tematski park u Brensonu u državi Misuri.

Tema parka je Amerika u XIX veku, tačnije iz sedamdesetih i osamdesetih godina pretprošlog veka kada je iskovan prvi srebrni dolar.

Džordž T. Morgan, graver, bio je 1878. dizajner prvog srebrnog novčića u vrednosti jednog dolara, koji se danas zove Morganov dolar. U to vreme je i Tomas Edison napravio prvu sijalicu. Ceo taj period dolazi nakon krvavog građanskog rata u kome je život izgubilo više od pola miliona ljudi i predstavlja neku vrstu nacionalnog preporoda.

Toj temi je posvećen Silver Dollar City zabavni park, koji slavi Amerikanu, američki način života, folklor i običaje. Ne samo da možete da sebi dižete adrenalin vozeći se drvenim rolerkosterom koji je glavna atrakcija parka, već možete da istražite tadašnji način života.

Foto: Branson Convention and Visitors Bureau

U parku, koji je poput istorijskog etno sela, nalaze se drvene kuće, prodavnice i saloni (kafane) kakvi su u to doba postojali. U restoranima u parku možete da probate tradicionalnu američku kuhinju i neke od savremenih jela koja su spremljena na način na koji su se pripremala u XIX veku.

Silver Dollar City je zabavni park ovenčan međunarodnim nagradama. U okviru parka se nalazi preko 40 veoma uzbudljivih vožnji i atrakcija, predstava i koncerata. Tu je i preko 100 radionica starih zanata tipičnih za XIX vek u Americi, gde posetioci mogu da se upoznaju sa zanatima koji su izgradili Ameriku, a danas ih više nema ili ih nema u tom obliku.

Foto: Branson Convention and Visitors Bureau

Park ima i 18 nagrađivanih restorana i preko 60 jedinstvenih prodavnica i svi su smešteni iznad Marvelove pećine, najdublje pećine u Misuriju. U parku se tokom godine održavaju i brojni festivali i tematske priredbe, a kruna svih događaja je Božić. Tim povodom ceo park se ukrasi sa preko 6,5 miliona raznobojnih sijalica.

Park se nalazi u gradu Brenson na jugozapadu američke savezne države Misuri na američkom Srednjem zapadu. Najbliži veći gradovi su Kanzas Siti udaljen oko 330 i Sent Luis oko 410 kilometara.

Iako je Amerika poznata po zabavnim parkovima i u drugim delovima sveta ima veoma dobrih. Upoznajte holandske zabavne parkove i najbolje tematske parkove Dubaija. Da li ste znali da Diznilend od 2020. otvara Marvelov tematski park.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Foto: Branson Convention and Visitors Bureau

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *