Travel preporuka – Bubble hoteli koji su opčinili svet – Travel Magazine

Bubble hoteli koji su opčinili svet

Bubble hoteli koji su opčinili svet

Poslednjih godina u hotelskoj industriji ne manjka zanimljivih i originalnih ideja za smeštaj, od hotela-brodova, preko luksuznih jurti do ledenih iglua, a ove godine trend koji se posebno izdvojio je rastuća popularnost bubble hotela.

Sobe čudnog izgleda u obliku prozirnih mehura instaliraju se na otvorenom, i pružaju osećaj pravog boravka u prirodi. Najčešće se radi o providnim kupolama na naduvavanje, koje gostima omogućavaju uživanje u prirodnom okruženju, ali uz sve savremene sadržaje koji im pružaju osećaj komfora. Prošle godine ovi hoteli počeli su da niču na lokacijama širom sveta – od Islanda do Australije, i mogu se bukirati po prosečnoj ceni od 100 do 400 dolara za noć. Evo samo nekoliko najzanimljivijih, po izboru Lonely Planet-a.

Bubble Lodge Bois Chéri, Mauricijus
Bubble koliba, smeštena na istorijskoj plantaži čaja Cap Malheureux, nudi fantastičan pogled na džunglu. Svaki „mehur“ je posebno uređen od strane pariskog dizajnera Pjera-Stefana Dime. Sobe nude zanimljive sadržaje kao što je SkyView aplikacija za posmatranje sazvežđa iz kreveta. Popularne aktivnosti su degustacija čaja, vožnja kajaka i pecanje, dok obroke gostima priprema lični šef.

Foto: bubble-lodge.com

Le Domaine des Bulles, Martinik
Na malom nenaseljenom ostrvu Île Petite Grenade u Karipskom moru, u raskošnoj kišnoj šumi, smešten je hotel sa četiri mehura-sobe, a svaki od njih okružen je svojim privatnim vrtom sa ogradom i gustim rastinjem koje osigurava potpunu privatnost. Gostima su na raspolaganju sledeći hotelski sadržaji: WiFi, aparat za kafu, mini-bar i klima. U tropskom okruženju smešteni su i tuševi na otvorenom i bazen.

Thurgau Bubble-Hotel, Švajcarska
U okviru Thurgau Bubble hotela mogu se bukirati tri stalna mehura sa pogledm na jezero Konstans, ali i vinograde, voćnjake i bašte ove oblasti, a postoji i mehur koji svaka dva meseca menja lokaciju. Zanimljivost je da gosti koji odsedaju u mehuru Charterhouse Ittingen imaju besplatan ulaz u Ittinger Museum i Kunstmuseum Thurgau, dok oni koji odaberu mehur BBZ Arenenberg mogu besplatno da posete Napoleon Museum. Ukoliko niste ljubitelj kulture i umetnosti, odaberite treći mehur – Garden Restaurant Gertau, u okviru čije kuhinje će vam spremati lokalne specijalitete po želji.

Foto: himmelbett.cloud

Bubbletent, Australija
Sobe hotela Bubbletent Australia gledaju na drugi po veličini kanjon na svetu – Capertee Valley. Izolovana lokacija između vinske regije Mudgee i grada Lithgow-a u Novom Južnom Velsu znači da ovde nema apsolutno nikakvog svetlosnog zagađenja i da vam je zagaratovan idealan pogled na zvezdano nebo. Oblast u kojoj je smešten hotel smatra se i jednom od 50 najboljih na svetu za posmatranje ptica. Svaka mehur-koliba ima svoju jamu za vatru i teleskop, pa je uživanje u prirodi zagarantovano.

Foto: bubbletentaustralia.com

Five Million Star Hotel, Island
Na 70 minuta vožnje od prestonice Rejkjavika nalazi se Five Million Star Hotel, koji vam nudi mogućnost da u pogledu na Auroru Borealis uživate iz udobnog kreveta. Mehurovi-sobe se greju, a gosti imaju pristup i zajedničkoj kuhinji, toaletu i tušu. Iako zima pruža mogućnost posmatranja magične polarne svetlosti, leto vam daje još jednu magičnu priliku – da spavate pod ponoćnim suncem, i upoznate lokalnu floru i faunu.

Foto: buubble.com

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *