Travel preporuka – Da li je Dubai zaista toliko skup? – Travel Magazine

Da li je Dubai zaista toliko skup?

Da li je Dubai zaista toliko skup?

Dubai se često opisuje kao grad milionera, sa luksuznim hotelima, tržnim centrima i najboljim restoranima na svetu.

U njemu je sasvim normalna pojava rentiranje ferarija, a zbog ekstravagantnog života bogatih lokalaca, nedavno je uveden zakon kojim se zabranjuje držanje divljih i egzotičnih životinja kao kućnih ljubimaca.

Ali ovakva slika o Dubaiju je iskrivljena i predstavlja samo jedan delić onoga što on nudi. Nažalost, mnogi ljudi se neće usuditi da posete ovaj fascinantni grad, samo zato što veruju da se radi o destinaciji za bogataše.

To, naravno, nije istina. Upoznavanje sa Dubaijem će vaš budžet opteretiti onoliko koliko vi želite. Ukoliko planirate da boravite u luksuznom hotelu i jedete u restoranu svetski poznatog šefa, izbor je u Dubaiju veliki, ali pripremite se da za to i platite. Ako vam je cilj da steknete novo vredno putno iskustvo i spremni ste na kompromise oko smeštaja i hrane, Dubai vam nudi i tu mogućnost. Safari u pustinji može da podrazumeva klimatizovani šator sa skupocenim šampanjcem i kavijarom, ali i posmatranje zvezdanog neba pored logorske vatre na klasičnom niskobudžetnom safariju takođe predstavlja neprocenjivo iskustvo.

Zbog niske cene goriva, vožnja taksijem u Dubaiju nije nedostupna usluga. Prosečna cena vožnje od Dubai Mall-a do Hotela Atlantis (26km) iznosi 16,5 dolara, odnosno oko 0,6 dolara po kilometru.

Vožnja metroom je takođe pristupačna – standardne pre-paid karte za prevoz koštaju tri dirhama (ispod dolara), što turistima obezbeđuje lako i jeftino kretanje po gradu i obilazak atrakcija.

U tržnim centrima se može naći najskuplja roba, ali i niskobudžetni brendovi, a začini koje po povoljnim cenama možete kupiti u sukovima odličan su poklon za porodicu i prijatelje.

Kao što postoje vrhunski restorani sa mišelinovim zvezdama u kojima su cene astronomske, u Dubaiju možete jesti i odličnu jeftinu fast-food hranu, posebno u malim pakistanskim restoranima.

Ako vam ne smeta toplota, poseta Dubaiju leti donosi brojne pogodnosti. Hoteli, prodavnice, safariji – za sve sadržaje i usluge ćete dobiti popust. A mogućnosti da se tokom leta rashladite su brojne, od bazena i ski-parkova, do romantičnih večeri u pustinji (večernja temperatura iznosi oko 20 stepeni).

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *