Travel preporuka – Destinacije koje nude ultraluksuzna iskustva – Travel Magazine

Destinacije koje nude ultraluksuzna iskustva

Destinacije koje nude ultraluksuzna iskustva

Luksuzne destinacije nisu samo lepe plaže i vrhunski hoteli, već i mnoge druge usluge i sadržaji koji uz njih idu, a o kojima „obični smrtnici“ mogu samo da sanjaju.

Privatni avioni, superjahte i privatna ostrva koja nude potpunu izolaciju od spoljašnjeg sveta svakako da koštaju puno novca, ali ono što su bogati ljudi danas spremni da plate više od svega, su jedinstvena i personalizovana iskustva, koja ih očekuju na odabranim destinacijama.

Zato se i turizam prilagođava potrebama i zahtevima ovih povlašćenih putnika, kako bi specijalno za njih kreirao kompleksnu ponudu – miks atraktivnih destinacija, netaknutog prirodnog okruženja, vrhunskog luksuza i prvoklasne usluge, uz autentične i neponovljive sadržaje.

Predstavićemo vam samo nekoliko destinacija koje su uspele da se prilagode novim zahtevima dobrostojećih putnika i koje, svaka, na svoj način, nude zaista „ekskluzivna iskustva“.

The Brando, Francuska Polinezija
Ovaj rizort sa, naravno, pet zvezdica, nalazi se na usamljenom atolu do koga gosti dolaze privatnim avionom sa mnogo komercijalnijeg Tahitija. The Brando nije mesto na koje idete ako želite da budete viđeni, ali u netaknutom egzotičnom okruženju, nudi privatnost i mogućnost da se posvetite sebi, uživanju u prirodnim lepotama, wellness-u i dekadentnoj hrani. Cene vila u sezoni iznose od 3.700 do 12.300 evra za noć, ali prema utiscima gostiju, izgleda da vredi…

Banyan Tree, Sejšeli
Dok se odmaraju pored ličnog infinity bazena, goste opuštaju miris frangipanija u vazduhu i šuštanje plami. Ispod luksuzne vile vode Indijskog okeana mirno zapljuskuju granitne stene, a osim najmejanog osoblja, tokom svog boravka u rizortu gosti ne moraju da vide nikoga više. Inače, Banyan Tree je u svetu poznat po svojim spa sadržajima, ali i besprekornoj usluzi. Cena vile za jednu noć kreće od oko 1.000 eura.

Ostrvo Guana, Britanska Devičanska Ostrva
Ostrvo Guana je jedno od najboljih mesta na Karibima za uživanje u netaknutoj prirodi. Može se pohvaliti sa sedam bajkovitih belih peščanih plaža, ali i 850 hektara divlje prirode sa brojnim stazama za šetnju. Ultraluksuz i besprekornu uslugu upotpunjuje mogućnost potpune izolovanosti, jer vile na ostrvu imaju privatne dokove i plaže, i nikako ne pogoduju gostima željnim noćnog provoda i zabave. Cena dana all-inclusive boravka u vili, u sezoni, kreće od 3.200 eura.

Conrad Maldives Rangali Island, Maldivi
Conrad Maldives Rangali Island je jedan od najpoznatijih hotela. Već dva puta je dobio prestižno priznanje „Najbolji hotel na svetu“, a čuven je i po prvom podvodnom smeštaju, nazvanom The Muraka. U sopstvenoj izolovanoj laguni, gosti ove podvodne rezidencije očekuje luksuz i ekstravagancija, kako iznad, tako i ispod nivoa mora, sa predivnim pogledom na plavo nebo, ali i na morsko dno. Rizort se nalazi u South Ari atolu, u neposrednoj blizini više prvoklasnih mesta za ronjenje, a jedna od najvećih atrakcija je plivanje sa kit-ajkulama i manta ražama. Noćenje po osobi u najjeftinijm vilama kreće od 1.000 eura po osobi.

Antarktik na superjahti
Južni pol spada u najekskluzivnije jahting destinacije, jer samo mali broj jahti bezbedno može da plovi kroz led i loše vremenske uslove u ovom delu sveta, a da u isto vreme pruža i vrhunski smeštaj i uslugu malom broju odabranih gostiju. Hanse Explorer je upravo jedna takva superjahta koja svojim gostima omogućava ekskluzivne posete lokacijama na kojima borave kolonije pingvina i posmatranje kitova. Ovakve polarne ekspedicije odišu luksuzom, ali i jednostavnošću, budući da se posebne agencije brinu o organizovanju i svim detaljima putovanja (uključujući i izdavanje svih dozvola, viza i bukiranje avio prevoza). Cena sedmodnevnog najma jahte sa svim uračunatim troškovima kreće od 125.000 eura.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Foto: Natural World Safaris

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *