Travel preporuka – Divlje životinje Šri Lanke mame turiste – Travel Magazine

Divlje životinje Šri Lanke mame turiste

Divlje životinje Šri Lanke mame turiste

Kako bi privukli nove turiste željne avanturizma u Šri Lanki su snimila je predivan film o svojoj divljini.

Ova zemlja je od strane Lonely Planet-a upravo imenovana jednom od najboljih destinacija koje treba posetiti u 2019.

Agencija za promociju turizma Šri Lanke anažovala tim dokumentarista koji su napravili jedinstven trominutni film koji prikazuje ovo neodoljivo ostrvo iz perspektive lokalnih divljih životinja.

Ideja filma je da se prikaže suština Šri Lanke koja je spakovana u novi turistički moto „Baš Šri Lanka“ (So Sri Lanka).

U filmu se smenjuju kadrovi sa najpoznatijim stanovnicima ostrva poput slonova, kornjača, leoparda, plavih kitova i mačke ribolovca. Ove životinje su snimljene izbliza u svojoj uobičajenoj dnevnoj rutini koju su autori veoma vešto stavili u funkciju aluzije na najpopularnije aktivnosti turista.

Ekipa koja je radila na filmu ima bogato filmsko iskustvo na BBC-jevoj prirodnjačkoj redakciji koja je poznata po filmovima Plava planeta, Afrika, Čovekova planeta i Naša plava planeta.

„Šri Lanka je toliko lepa zemlja sa predivnom prirodom i životinjskim svetom i smatramo da je sjajno što smo ispričali njenu priču vizuelno iz perspektive životinja koje tu žive“, rekao je Nikola Braun, reditelj i producent ovog kratkog filma za Breaking Travel News.

Za snimanje filma su korišćene specijalne tehnike za snimanje divljine koje omogućavaju gledaocu prisniji odnos i osećaj pripadnosti. Snimanje je bilo toliko uzbudljivo, a jedna od najzanimljivijih anegdota je kada je makaki majmun veoma brzo naučio kako se kamera može skinuti sa držača pa je ubrzo pobegao sa opremom.

Šri Lanka je svoj novi turistički moto „So Sri Lanka“ uspešno promovisala na Sajmu turizma u Londonu koji je održan u novembru prošle godine.

Šri Lanka je jedna od najboljih safari destinacija van Afrike, ali ova zemlja nudi i mnogo toga drugog poput prelepih plaža i sunčanja tokom cele godine, bogate i raznovrsne narodne kulture i običaja i neobične kuhinje.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *