Travel preporuka – Gardens Havana - hotel koji će vam dočarati prohujala vremena Kube – Travel Magazine

Gardens Havana – hotel koji će vam dočarati prohujala vremena Kube

Gardens Havana – hotel koji će vam dočarati prohujala vremena Kube

Možda su vam na pomen Havane prva asocijacija salsa, Fidel Kastro i čuveni oldtajmeri kojih ima na svakom koraku, ali Havana je mnogo više od toga.

Ona je istorija, romantika, arhitektonski dragulj Kariba, jedna egzotika prošlih vremena koja će vas sigurno očarati na prvi pogled. Kubanska prestonica je i grad neobičnih hotela koji će vam takođe preneti stari šmek Havane.

PROČITAJTE I…

Cuba Linda – Havana

Gardens Havana – boutique hotel koji nudi jedinstveni doživljaj Havane

Zahvaljujući zakonu o stranim ulaganjima iz 2014. godine koji je podstakao zajednička ulaganja između domaćih partnera i autsajdera, otvoren je put za dolazak velikih hotelskih lanaca kao što je Kempinski. Ipak, otvaranja sličnih hotela sporo su se odvijala, stvarajući stalno neki razdor u odnosima SAD-a i Kube.

Fil Vinser i Džejmi Mekdonald, iskusan hotelijerski duo iz Njujorka video je da na tržištu Havane postoji potreba za autentičnim hotelima koji će turistima dati jedinstveno iskustvo.

„Oduševila nas je sirova lepota grada, ali vrlo malo mesta je nudilo lokalno iskustvo bez odricanja od moderne udobnosti.“

Nakon što su kupili jednu vrlo trošnu, gradsku kuću iz 18. veka, sa pogledom na stari deo Havane, otvorili su mini-hotel Gardens Havana prošle godine.

Pozicija je takođe pažljivo izabrana. Hotel se nalazi nedaleko od skvera Plaza del Cristo, na kom se nalazi dosta barova. Njujorčani su tesno sarađivali sa lokalnim zanatlijama kako bi izradili nameštaj i obnovili živopisni rad u zgradi.

View this post on Instagram

Master bedroom with en-suite bathroom and balcony.

A post shared by Gardens Havana (@gardenshavana) on

Gardens Havana nudi tek četiri spavaće sobe, dvorište, mirnu čitaonicu i predvorje sa velikim klavirom koji dočarava kubanski šarm starog sveta. Gosti takođe imaju pristup „tajnom“ onlajn vodiču sa insajderskim savetima, uključujući bar na krovu El del Frente, zatim otmeni kafić HAV Coffee i klupsku galeriju Fabrica de Arte Cubano, kako bi u potpunosti iskoristili živu scenu grada.

Top 7 avantura koje mozete da poklonite sebi na Kubi
PROČITAJTE I…

Top 7 kubanskih avantura

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X