Travel preporuka – Gde će ove godine letovati bogataši? – Travel Magazine

Gde će ove godine letovati bogataši?

Gde će ove godine letovati bogataši?

Oni najbogatiji među nama, milioneri i milijarderi, imaju posebne želje kada su putovanja u pitanju.

Njima je potreban luksuz na svakom koraku. Na putovanja obično odlaze sopstvenim, privatnim, avionima ili jahtama.

Odsedaju u najskupljim i najluksuznijim hotelima, a sa sobom na put neretko vode čitavu svitu posluge.

Nisu sve destinacije pogodne za luksuzna putovanja najvišeg ranga. Da bi neka destinacija bila luksuzna mora da ima određenu infrastrukuturu. Nisu samo dovoljni ni hoteli sa pet zvezdica, već to često moraju da budu i posebno luksuzni hoteli. Mnogi bogataši zahtevaju veći stepen privatnosti, pa se od jedne destinacije očekuje i da ne bude zatrpana turistima ali opet da bude dovoljno atraktivna.

Najpoznatiji svetski časopisi koji se bave luksuznim putovanjima izdvojili su nekoliko top destinacija za bogataše za ovu godinu. Evo nekih od njih:

Boka Kotorska, Crna Gora

Portanovi Crna Gora

Foto: www.oneandonlyresorts.com

Nama susedna Crna Gora se našla na ovom spisku po prvi put nakon što su nedavno otvoreni luksuzni hoteli. Božanstveni pejzaži Boke Kotorske i predivno more nisu bili adekvatno ispraćeni luksuznim smeštajem i to je bio glavni razlog što Crna Gora nije privlačila bogataše i ranije. Sada se to promenilo. Otvoren je luksuzan hotelski rizort Chedi Luštica Bay nedaleko od Tivta, a uskoro sledi i otvaranje hotela Portonovi u Kumboru kod Herceg-Novog, koji će biti deo jednog od najluksuznijih hotelskih lanaca na svetu One & Only Resorts.

Oman

anantara oman

Foto: www.anantara.com

Novo luksuzno odredište na Arabijskom poluostrvu je Oman. Ova država, koja ima veliku obalu duž toplog Arapskog mora, ima turističku sezonu koja traje od oktobra do aprila, što se idealno poklapa sa hladnijim periodom godine u Evropi. Oman, međutim, nije imao dovoljno najkvalitetnijeg smeštaja, pa su zato bogataši tamo ređe odlazili, ali sada se situacija menja. Luksuzan hotelski lanac Anantara je otvorio dva svoja hotela u Omanu.

Pogledajte kako izgleda hotel Qasr Al Sarab još jedan luksuzan i neobičan hotel u srcu Arabijske pustinje nedaleko od Abu Dabija.

Šampanja, Francuska

Royal Champagne Hotel

Foto: royalchampagne.com

Francuski istorijski region Šampanja poznat je po penušavim vinima. Šampanjac potiče odatle. Pitomi, brežuljkasti krajolik, prepun vinograda i malih, starih gradova, oduvek je privlačio veliki broj turista. Nedavno je otvoren veoma luksuzan hotel Royal Champagne Hotel koji je celu regiju napokon svrstao u luksuzne destinacije. Gosti mogu da uživaju u vrhunskom spa centru, da idu na vinske ture i probaju vino, kao i da se šetaju po predivnoj i pitomoj prirodi.

Uskršnje ostrvo, Čile

Explora Rapa Nui hotel

Foto: www.explora.com

Jedna od najzabačenijih destinacija na svetu, luksuzna je sama po sebi. Iako nudi otklon od civilizacije i sjedinjenje sa prirodom uz bogatu istoriju autohtonog Rapa Nui naroda, ovo je ostrvo mamac za bogataše. Istina je da je samo za odlazak tamo potrebno pravo bogatstvo, jer pored skupe karte do Čilea potrebna je i podjednako skupa karta do ostrva. Ko se tamo nađe može da uživa u luksuzu Explora Rapa Nui hotela. Ovaj neobičan hotel je u potpunosti u skladu sa prirodnim okruženjem i gostima nudi autentično i ekološko iskustvo uz najviše luksuzne standarde.

Kaplankaja, Turska

Kaplankaya Turska

Foto: kaplankaya.com

Egejska obala Turske je oduvek bila poznata kao regija po masovnom i jeftinom turizmu, uz izuzetak mondenskog Bodruma. Novi koncept odmora u zalivu nedaleko od grada Milas, severno od Bodruma, podigao je ovu regiju u rang luksuznih destinacija. Six Sences Kaplankaya je apartmansko naselje za one sa dubokim džepom i prefinjenim ukusom. Ekološki održivo naselje gostima tokom cele godine nudi vrhunsku udobnost i luksuz. Apartmani i vile su dizajnirali najpoznatiji svetski arhitektonski studiji, a građeni su u skladu sa prirodom, ali tako da gostima pruže opušteni odmor i mir u modernom stilu.

Corocora, Kolumbija

Corocora Kamp Kolumbija

Foto: www.corocoracamp.com

Broj turističkih rezervacija za Kolumbiju raste neverovatnom brzinom. Već do kraja marta ove godine broj rezervacija je izjednačen sa celom prošlom godinom. Osim Bogote i karipskog letovališta Kartagene, u Kolumbiji je sve popularniji odmor u prirodi. Jedan od bisera je najnoviji kamp Corocora. Nalazi se na oko dva sata vožnje od Bogote ili pola sata helikopterom, duboko u području ljanosa, visokotravnatih savana Južne Amerike. Ovaj kamp nudi nesvakidašnji odmor. Gosti su smešteni u luksuzne šatore. Na lokalitetu nema mreže mobilnih operatera, nema wi-fi interneta i posetioci mogu da se prepuste kompletno prirodi i odmoru bez bilo kakvog ometanja.

Island

ION Adventure Hotel Island

Foto: www.marriott.com

Ostrvo u Atlantiku, na severu Evrope, veoma je privlačno za turiste zbog svojih nestvarnih prirodnih lepota i čudesa. Nedavno je otvoren specijalan hotel za one koji žele da vide Auroru Borealis (Polarnu svetlost). Ion Adventure Hotel pripada brendu Desing Hotels-a hotelskog lanca Marriott. Vlasnici ga opisuju kao udaljeno i usamljeno mesto gde se susreću vatra i led, toplo i hladno, moderno i prirodno. Nalazi se nedaleko od gradića Selfos na idealnoj lokaciji za obilaske najznačajnijih prirodnih znamenitosti Islanda poput vulkana Hengil.

Među ostalim luksuznim destinacijama koje su izdvojene kao najpopularnije u ovoj godini su i Egipat, gde je nedavno otvoren Veliki Egipatski muzej pored Piramida u Gizi i gde se ponovo vraćaju luksuzna krstarenja Gornjim Nilom, Japan, koji nudi luksuzan vikend odmor u vozu sa staklenim krovom za 22.000 dolara ili Ruanda koja je postala nenadmašna luksuzna i safari destinacija u Africi.

Ove luksuzne destinacije odlično se uklapaju u novi trend u turizmu – lukspedicije. Ako ste mislili da je luksuz isključivo vezan za moderne hotele, ali grešite. Ovi luksuzni šatori nateraće vas da se zamislite pred svoje sledeće putovanje. Možda vam predloženi hoteli ne deluju dovoljno luksuzno. Probajte ova ultraluksuzna putovanja.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *