Travel preporuka – Habitas Tulum - tropski raj na obali Karipskog mora – Travel Magazine

Habitas Tulum – tropski raj na obali Karipskog mora

Habitas Tulum – tropski raj na obali Karipskog mora

Da li ste čuli za Tulum, meksički grad na obali Karipskog mora? Poznat i kao jedino utvrđeno naselje Maja, ovaj drevni grad jedna je od najposećenijih atrakcija poluostrva Jukatan. Njegova lepota leži u činjenici da je podeljen na četiri glavne oblasti. Tako svim posetiocima nudi  arheološko nalazište, gradsko jezgro, hotelsku zonu duž obale i rezervat biosfere Sian Ka’an koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Tulum je mesto gde možete da se opustite, izolujete ali i svoj odmor upotpunite sa mnogim zanimljivim aktivnostima. Grad datira još iz 13.veka, i bio je naseljen pre dolaska Španaca 1544.godine. Među najposećenijim gradskim atrakcijama su hram fresaka sa skulpturama i reljefima, kao i Kastiljo koji se nalazi na samoj litici.

Osvojite putovanje u Meksiko
PROČITAJTE I…

Osvojite besplatno putovanje u Meksiko!

Habitas Tulum – najlepši hotel na obali Karipskog mora

Čelična i staklena konstrukcija u džungli čini središnji deo ovog rajskog rizorta koji se nalazi u Tulumu, dok su bungalovi napravljeni od slame i drveta sa pogledom na tirkizno Karipsko more.

Sa privatnom plažom, hotel Habitas Tulum se sastoji od predvorja i restorana, 32 sobe za goste i otvorenog bazena koji gleda prema moru.

U središtu imanja nalazi se trospratna staklena konstrukcija koja služi kao središte rizorta i uključuje restoran u mavarskom stilu, sve sa ćilimima, lampionima i drvenim detaljima.

Po peskovitom mestu raštrkani su razni prostori za chill sa dugačkim zajedničkim stolovima od meliranog drveta, te manjim zonama koje su dekorisane sa šarenim jastucima i niskim stolovima.

Oko ovog paviljona nalaze se sobe-bungalovi za goste, sve podignute na platforme i izgrađene u skladu sa plažom i džunglom koja Habitas Tulum okružuje. Sobe su izgrađene i dekorisane od autohtonih materijala, poput prirodnih palapa krovova i bledih platnenih panela, koji se otvaraju ka privatnim terasama.

Habitas Tulum ima pet apartmana na obali i još 17 bliže džungli. Sve sobe imaju francuski krevet i ukrašene su boemskim stilom, uključujući drveni nameštaj i šareni tekstil. Hotel je osnovala ugostiteljska grupacija koja takođe ima rizorte u Njujorku i Los Anđelesu.

Meksiko je jedna od destinacija koja ima apsolutno sve
PROČITAJTE I…

Vodič za putovanje u Meksiko

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X