Travel preporuka – Hotel FIVE Jumeirah Village - bezobrazno luksuzan – Travel Magazine

Hotel FIVE Jumeirah Village – bezobrazno luksuzan

Hotel FIVE Jumeirah Village – bezobrazno luksuzan

Ove jeseni panorama Dubaija dobija još jedan toranj, u kome će biti smešten novi rizort kompanije FIVE – Jumeirah Village Dubai. Neki kritičari već su ga opisali kao „bezobrazno luksuzan“ i „van pameti“, a za početak je dovoljno reći da se u njemu nalazi 260 bazena i đakuzija.

FIVE Jumeirah Village Dubai u ponudi ima 470 soba i apartmana, od toga 247 soba, 221 jedno- i dvosobnih apartmana i 33 četvorosobna apartmana. Svi apartmani imaju ili privatni bazen ili đakuzi i personalizovanu baštu.

Uskoro se otvara jedan od najluksuznijih hotela u Dubaiju

Foto: FIVE Global Holdings

Svaki detalj u hotelu je dobro osmišljen, kako bi pružio maksimalno iskustvo gostima.

Arhitektura tornja je inovativna i uključuje maskimalno korišćenje dnevne svetlosti

Foto: FIVE Global Holdings

Toranj futurističkog izgleda ima 60 spratova i dizajniran je tako da maksimalno koristi dnevno svetlo i na taj način štedi energiju.

Svala terasa ima bujnu baštu koja pomaže stvaranju mikro-klime

Foto: FIVE Global Holdings

Arhitektura otvorenog prostora omogućava da sunčeva svetlost dopre do samog centra tornja, dok mini-vrtovi sa bujnom vegetacijom stvaraju mikro-klimu koja prirodno spušta temperaturu za 2-3 stepena. Svaki apartman ima dramatičan pogled na gradsku panoramu.

Svaki apartman ima bazen ili đakuzi

Foto: FIVE Global Holdings

U hotelu gosti mogu da koriste i veliki glavni bazen sa barom, osmišljen za druženje i, kako iz hotela navode, najinstagramičnije momente gostiju. U opuštanju pomažu urbani ReCharge spa i teretana sa ličnim trenerima i krioterapijom u svojoj ponudi.

Bazen je idealno mesto za porodičnu zabavu

Foto: FIVE Global Holdings

Što se gastronomske ponude tiče, hotel ima nekoliko internacionalnih restorana i kafea, među kojima su najzanimljiviji neobična „Soul Street“ ulica savremene urbane ulične hrane iz svih krajeva sveta i Turn Up – opušteni restoran na čijem meniju su proslavljeni kulinarski klasici.

Svaka spavaća soba uređena je drugačije

Foto: FIVE Global Holdings

Dnevna shuttle usluga gostima omogućava lak pristup ostalim ostrvskim sadržajima, kao i hotelskoj plaži i privatnom klubu na plaži samo za goste, ali i luksuznim sadržajima drugog FIVE hotela na veštačkom ostrvu Palm Jumeirah – FIVE Palm Jumeirah Dubai.

Dnevna soba je prostrana i osvetljena prirodnim osvetljenjem sa tri strane

Foto: FIVE Global Holdings

U njemu se nalaze sada već kultni The Penthouse Dubai – dnevni i noćni klub, samo za odrasle, koji se nalazi na 16. spratu i gostima nudi vrhunsku hranu i piće, zabavu, dva bazena i panoramski pogled na Dubai. Za superluksuzni noćni provod, gosti mogu da posete The Secret Room, noćni klub „u kome se bogati zabavljaju sa stilom“.

Otvaranje hotela FIVE Jumeirah Vllage najavljeno je za septembar ove godine.

Zavirite u još jedan luksuzni hotel u Dubaiju sa kultnim statusom – Burj al Arab, a upoznajte i najluksuznije hotele na plaži, u divljini, ali i pod vodom. Možda će vas zanimati i kako izgleda najskuplji hotelski apartman na svetu.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X