Travel preporuka – Hoteli u Dubaiju - sedam zvezdica Burj Al Arab-a – Travel Magazine

Hoteli u Dubaiju – sedam zvezdica Burj Al Arab-a

Hoteli u Dubaiju – sedam zvezdica Burj Al Arab-a

Dubai je poznat po svojim arhitektonskim biserima i beskompromisnom luksuzu, a hotel, koji je postao jedan od simbola grada i njegovog razvoja, posetiocima nudi njihovu spektakularnu kombinaciju.

Nigde drugde na svetu nećete moći da ležite na jastucima od finog paperja islandske eider patke vrednim 15.000 dolara, dok vas lični batler poslužuje kapućinom koji se pravi od kafe i 24-karatnog zlata.

Zgrada Burj Al Arab-a

Burj Al Arab Jumeira, koji zvanično ima pet zvezdica, nezvanično se, zbog velikog broja jedinstvenih lukszunih usluga i sadržaja, vodi kao hotel sa sedam zvezdica. Perjanica u portfoliju Jumeirah grupe nalazi se na sopstvenom veštačkom jezeru u blizini plaže Džumeira, a njeno zdanje podseća na jedro i odaje počast lokalnoj pomorskoj tradiciji. Izgradnja hotela trajala je pet godina i koštala je oko milijardu dolara. Danas je Burj Al Arab peti po visini hotel na svetu, sa visinom od 321m. U izgradnji je korišćena retka vrsta mermera, statutario, koju je koristio i Mikelanđelo, a unutrašnost krasi i 1.900 kvadratnih metara zlatne oplate.

Upečatljiv dolazak

Kada slete u Dubai, na aerodromu goste čeka vozač sa rols-rojsom (hotel ima jednu od najvećih kolekcija ovih automobila na svetu). VIP gosti do Burj Al Arab-a mogu da stignu još lakše, privatnim helikopterom koji sleće na hotelski heliodrom – poznat i po tome što se na njemu povremeno održavaju impresivni sportski događaji, kakvi su teniski meč između Agasija i Federera, golf demostracija Tajgera Vudsa i sl.

Apartmani

U Burj Al Arab-u nema klasičnih soba, već se na 26 duplih spratova nalaze 202 dupleks apartmana, različitih veličina, od 170m2 do 780m2. Svaki ima više telefonskih linija i TV uređaja, a veći imaju i sopstvene liftove. Za usluživanje gostiju u svakom apartmanu zadužen je tim od osam članova osoblja. Lični batler se brine i o najsitnijim potrebama i željama gostiju, koji na raspolaganju imaju i meni za jastuke (iz koga mogu da biraju između 17 vrsta jastuka) i 14 različitih Hermes-ovih proizvoda za negu tela. Gosti u sobi mogu da obeduju 24h dnevno, a na raspolaganju su im i sjajni hotelski restorani u kojima rade vrhunski svetski šefovi.

Sadržaji

Pored standardnih usluga i sadržaja, hotel u ponudi ima i jedinstvena iskustva, kakvo je jahanje kamila na imanju hotela, specijalne koktel zabave, noćne projekcije filmova na otvorenom (uz vrhunsko posluženje) i vatromet. Posebno se obeležavaju pravoslavni Božić i lunarna Nova godina, jer gosti iz Rusije i Kine čine veliki procenat klijentele. Na 18. spratu nalazi se Talise Spa, sa bazenima, saunama, brojnim luksuznim tretmanima i čuvenim infinity bazenom sa pogledom na zaliv, pored koga gosti prave fotografije za Instagram.

Ukoliko planirate putovanje u Dubai, obevezno pročitajte i naše savete za ponašanje u ovom emiratu, vodiče za najbolje tematske parkove Dubaija, šoping u Dubaiju, ali i vodič za besplatne atrakcije u Dubaiju i savete o tome kako da u njemu odaberete najbolje suvenire.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
1Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *