Travel preporuka – Hoteli za kraljevski odmor – Travel Magazine

Hoteli za kraljevski odmor

Hoteli za kraljevski odmor

Od britanske kraljevske porodice Vindzor do članova dinastije Grimaldi iz Kneževine Monako, privatnost i diskrecija su najvažniji kada putuju.

Vrhunsko gostoprimstvo, lično osoblje koje se brine o svakom članu kraljevske porodice, luksuzni sadržaji su ključni i samo probrani hoteli mogu da ih ponude.

Sa svim dalekim i luksuznim destinacijama od Grenade do Gštata, privatnim avionima i jahtama na raspolaganju, za članove kraljevske porodice ceo svet je na dlanu.

Cliveden House, Velika Britanija

Foto: Roderick Eime / Flickr

Bivši dom nekoliko vojvoda i vikonta, Clivden House je danas najviše povezan sa vojvotkinjom od Saseksa, Megan Markl, koja je tu zajedno sa svojom majkom provela noć pre nego što će se udati za princa Harija 2018. Pre vojvotkinje tu su boravili i kraljica Viktorija, kralj Edvard II i kraljica Elizabeta II.

Svih 48 soba i apartmana u ovom hotelu su imenovani po znamenitim ličnostima iz istorije Klivdena, a jedan od najpopularnijih apartmana je The Lady Astor, sa velikim krevetom sa baldahinom i dekadentnim nameštajem presvučenim u pliš.

Gstaad Palace, Švajcarska

Foto: Gstaad Palace / www.palace.ch

Gštat je oduvek bio sinonim za međunarodni džet-set. Ne postoji tako skrovito, a luksuzno mesto poput tamošnjeg hotela Gstaad Palace. Osnovala je 1913. plemićka porodica Šerc (Scherz) iz Monaka. Posećivala ga je Grejs Keli, kneginja od Monaka i knez Renije i njihova deca, uključujući i njihovog sina, aktuelnog vladara Monaka kneza Alberta.

Unuk Renijea i Grejs, Andrea Kaziragi je izabrao ovaj bajkoviti hotel za mesto svog venčanja.

U ovom hotelu su boravili i princeza Dajana, jordanski kralj Husein, grčka kraljica Ana-Marija i Aga Kan.

Spice Island Beach Resort, Grenada

Foto: Spice Island Beach Granada / www.spiceislandbeachresort.com

Spice Island Beach Resort u Grenadi je posebna priča. Osim brojnih nagrada koje je osvojio ovaj hotelski rizort može da se podiči i nebrojenim posetama članova kraljevskih porodica iz celog sveta. Među najviđenijim gostima je i kraljica Elizabeta II.

Cheval Blanc Randheli, Maldivi

Foto: Nicholas Moulds / Flickr

Cheval Blanc Rendheli je hotel na Maldivima poznat po brojnim članovima kraljevskih porodica koje je ugostio. Ovaj hotel je pravi pravcati privatni tropski raj. U vlasništvu je francuskog luksuznog carstva Moet Hennessy – Louis Vuitton, a dizajnirao ga je jedan od najpoznatijih arhitekata današnjice Jean-Michel Gathy. Otvoren je u novembru 2013. i odmah je postao omiljeno mesto za luksuzni eskapizam.

Kampala Serena Hotel, Uganda

Foto: Serena Hotels / www.serenahotels.com

Uganda koja se smatra biserom Afrike, poznata je po gostoprimstvu mnogim kraljevskim porodicama. U hotelu Kampala Serena gostovali su japanski princ Akišino i princeza Kiko, kraljica Elizabeta II i vojvoda od Edinburga, princeza Zahra Aga Kan, kralj Esvatinija Msvati III i mnogi drugi.

Okružen je sa prelepim vrtom na sedam hektara i predstavlja pravo utočište usred haotičnog metropole Kampale. Arhitektura i dizajn su pod uticajem nacionalne istorije i bogatog etničkog nasleđa Ugande. Sobe su ukrašene impresivnog kolekcijom ručnog rada lokalnih etno umetnika.

Tivoli Palacio de Seteais, Portugal

Nekada je ovaj hotel bio letnjikovac portugalske kraljevske porodice. To je palata iz XVIII veka koja ima dugu tradiciju ugošćavanja aristokratije koja je ovde dolazila da se odmori i podmladi. Od 1955. palata je pretvorena u butik hotel sa 30 soba, koje odišu romantičnom atmosferom. Zidovi soba su ukrašeni starim tapiserijama i freskama, u lobiju se nalazi prelepi piano bar, a bazen je toliko lep da zaslužuje posebnu razglednicu sa pejzažem planine Sintra u pozadini i paunovima koji se šetkaju po vrtu.

Emirates Palace, UAE

Foto: Raventhorne / Pixabay

Sunce, more i luksuz odlika su spektakularnog hotela Emirates Palace u Abu Dabiju. Hotel je otvoren 2005. i koštao je milijardu dolara. Bukvalno je optočen zlatom. Ima 394 sobe sa mermernim zidovima. The Palace Suites apartmani su posebno rezervisani za članove kraljevskih porodica iz celog sveta. Ovaj depadans je odvojen od ostatka hotela i uživa veliku privatnost uključujući i sopstveni heliodrom.

Da li ste čuli za Mustik – mistično ostrvo idealno za kraljevski odmor. I naši ljubimci mogu biti tretirani kao kraljevi. Kada nisu na odmoru, evo gde žive članovi kraljevskih porodica – Najlepše kraljevske palate Evrope.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *