Idealni hoteli na vodi za mir i opuštanje

Idealni hoteli na vodi za mir i opuštanje

Drevni narodi su gradili svoja carstva na mestima gde ima vode kako bi se održali u životu, ali je voda za njih značila i svakodnevni odmor.

Egipćani su se kupali u Nilu, Rimljani su pravili javna kupatila, Japanci od davnina obožavaju svoje vulkanske termalne izvore poznate pod imenom onsens.

Prema starim verovanjima, voda ima isceliteljske moći. Zvuk talasa koji se razbijaju na obali ili samo potapanje u mirnom plićaku mogu da uklone stres za tili čas.

Ako tražite zen utočište na vodi, možete da rezervišete neki od brojnih hotela na vodi širom sveta. Men’s Journal vam predlaže nekoliko od Švedske pa do pacifičke obale. Na vama je samo da izaberete.

Good Hotel

London, Velika Britanija

Foto: goodhotellondon.com / Good Hotel London

Na Royal Albert dokovima u Istočnom Londonu nalazi se plutajući Good Hotel. Udoban i minimalistički uređen hotel nudi prelepi panoramski pogled i ima očaravajući bar na krovu. U sobama nema televizora, a umesto toga gosti se mogu zabaviti u prostranoj dnevnoj sobi uz čaj i druženje sa drugim gostima.

Ocean House

Peel Inlet, Britanska Kolumbija, Kanada

Foto: Ocean House

Od nekadašnjeg ribolovačkog doma nastao je Ocean House. Ovaj luksuzan, ekološki hotel omogućava gostima da posete zapadnu obalu i niz ostrva uz samu obalu Britanske Kolumbije. Ovaj hotel na vodi je ušuškan u mirnoj uvali u čijem okruženju možete posetiti kišne šume i upoznati se sa bogatim divljim svetom od foka do jelena. Hotel ima i spa centar sa saunom i parnim kupatilom, pozorište, biblioteku, veliko dvorište i salon sa kaminom.

Paradise Beach

St. Thomas’ Parish, Sent Kit i Nevis

Foto: paradisebeachnevis.com

Paradise Beach se sastoji od 12 intimnih bungalovčića. Idealan je za zaljubljenike u more i okean a posećuju ga i poznate ličnosti. Ako želite da budete odmah do mora smestite se u neku od prvih pet kućica  iznad hotelske privatne plaže, odakle pogled puca sve do vulkana Nevis.

Queen Mary

Long Beach, Kalifornija, SAD

Foto: Mike Fernwood / Flickr

Ako ste se pitali kako je izgledalo interkontinentalno putovanje u tridesetim, četrdesetim ili pedesetim godinama prošlog veka, obavezno odsednite na brodu Queen Mary koji je usidren u Long Biču. Art deco, drveni enterijer i 347 soba i luksuznih apartmana čine ovaj hotel impresivnim i glamuroznim.

Arctic Bath

Hedavan, Švedska

Arctic Bath hotel u Švedskoj je nedavno otvoren hotel na vodi koji tokom zime bude okovan snegom, a tokom leta pluta na reci Lulu. Hotel je mali, sa samo šest soba i inspirisan je periodom kada su se splavovi pravili od spojenih balvana.

Viceroy Los Cabos

San Jose del Cabo, Meksiko

Foto: Viceroy Los Cabos

Viceroy Los Cabos se nalazi na južnom kraju poluostrva Kalifornija u Meksiku, nadzirući toplo Kortesovo more. Jedinstvene je arhitekture. Podseća na mrežasto gnezdo na vodi do koga vodi izdignuta staza. U bojama je peska tako da je mimikriran sa Los Cabos pustinjom.

Coco Bodu Hithi

North Male Atoll, Maldivi

Foto: cococollection.com

Ako od svog odmora očekujete tropski raj koji će vas ostaviti bez daha, Coco Bodu Hithi je pravi izbor za vas. Vile iznad mora (sojenice) nalaze se u plitkoj laguni. Pravo iz sobe možete iskočiti u toplu lagunu da posmatrate šarene ribice.

Izdvajamo za vas i hotele za kraljevski odmor, hotele koje su dizajnirali najpoznatije arhitekte, najlepše podvodne hotele, luksuzne hotele smeštene u divljini i neobične atrakcije – uklete hotele sveta.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X