Italijanska fontana iz koje teče vino

Italijanska fontana iz koje teče vino

Vinarija Dora Sarchese u Italiji je otvorila vinsku fontanu gde putnici namernici mogu da utole žeđ.

Fontana se nalazi u sklopu vinarije u gradiću Caldari di Ortona, nedaleko od Peskare i blizu Jadranske obale.

Napravljena je u velikoj vinskoj bačvi i radi na 24 sata svakog dana. To je zapravo česma iz koje teče vino. Posetioci koji žele da probaju crveno vino iz ove vinarije treba samo da kliknu dugme kako bi vino poteklo i napunilo njihovu čašu.

Fontane (česme) sa vinom nisu novost. Na ideju za ovu italijansku, došli su Dina i Luiđi, dvoje stanovnika ovog naselja, koji su tokom čuvenog hodočašća ka grobu Svetog Jakova u Santjago de Komposteli naišli na jednu sličnu vinsku fontanu za hodočasnike.

Foto: Dora Sarchese Vini / Facebook

I mi u Srbiji imamo vinsku fontanu. U Aleksandrovcu u Župi tokom septembra kada se organizuju svečanosti povodom berbe grožda, fontana na centralnom gradskom trgu se napuni vinom koje slobodno teče i može da se pije.

Vinarija Dora Sarchese pripada vinogradarskom rejonu Abruco (Abruzzo). Proizvodi vrhunska vina (bela, roze, crvena i penušava). Poznati vinski brend ovog rejona je penušavo vino Pecorino.

Vino je idealan suvenir sa putovanja. Pogledajte koje su najbolje vinarije na svetu, a evo koja je najveća vinska ruta na svetu.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Foto: Dora Sarchese Vini / Facebook

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X