Travel preporuka – Kairo - najjeftiniji grad na svetu za kratak odmor – Travel Magazine

Kairo – najjeftiniji grad na svetu za kratak odmor

Kairo – najjeftiniji grad na svetu za kratak odmor

Glavni grad Egipta je proglašen najjeftinijim gradom za kratak odmor, ali to nije jedini razlog zbog koga se sve više turista odlučuje da ga poseti.

Egipat je ponovo na listi popularnih turističkih destinacija pa je tako proglašen za najbrže rastuću među njima u 2017, sa povećanjem broja posetilaca od 55 posto.

Što se Kaira tiče, on je kao najjeftiniji izabran prema istraživanju sajta lastminute.com, koji je u obzir uzeo cene hrane i pića, prevoza, smeštaja, turističkih tura i ulaznica za atraktivne lokalitete. Prema njihovoj računici turistima je dnevno potrebno 49 evra. Gledano po segmentima, ovaj je grad u svemu najjeftiniji sem u oblasti zabave, gde je zauzeo drugo mesto – iza Manile (Filipini).

Lonely Planet, koji je preneo ovo istraživanje, navodi da je Kairo nikada dostupniji, a sa tim se i mi možemo složiti, budući da će srpski nacionalni avio prevoznik Air Serbia od juna direktno povezati Beograd sa egipatskom prestonicom. Nedaleko od Kaira, u Gizi, gradu pored koga se nalaze čuvene Piramide, je krajem januara otvoren novi aerodrom na koji će sletati brojni čarter letovi. Uskoro se očekuje i otvaranje Velikog egipatskog muzeja (Grand Egyptian Museum).

Turisti sa posetom Kairu najčešće kombinuju krstarenje Nilom i posetu čuvenoj dolini Nila, gde se nalazi Luksor. Naši turisti obožavaju izležavanje na plažama Hurgade i Šarm El Šeika, do kojih će ove godine moći da lete direktno iz Beograda zahvaljujući aviokompaniji Air Cairo. Osim svakodnevnih letova do Hurgade, Air Cairo planira i dodatne letove do Šarm El Šeika dva puta nedeljno.

Među najjeftinijim gradovima na svetu za odmor trenutno su i Meksiko Siti, Antalija, Buenos Ajres i Mumbaj. Sa druge strane, najskuplji su Las Vegas, Toronto, Rejkjavik, Sankt Peterburg i Njujork.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *