Travel preporuka – Kako da putovanje u Disney World učinite jeftinijim? – Travel Magazine

Kako da putovanje u Disney World učinite jeftinijim?

Kako da putovanje u Disney World učinite jeftinijim?

Walt Disney World Resort na Floridi je najposećeniji zabavni rizort na svetu, koji godišnje u proseku poseti 52 miliona ljudi.

Prostire se na površini od 101 km2, ima četiri tematska i dva vodena parka, 27 tematskih i 9 hotela koji ne pripadaju Disney brendu, više golf terena, kamping rizort i brojne zabavne sadržaje, uključujući šoping centar na otvorenom (Disney Springs).

Najpoznatiji tematski park je Magic Kingdom, koji je i prvi otvoren 1971. U njegovom centralnom delu nalazi se simbol Disney World-a, Pepeljugin zamak.

Poseta Disney World-u predstavlja veliki izdatak. Ipak, postoji način da se troškovi smanje, a evo nekoliko saveta kako da putovanje u „Magično kraljevstvo“ učinite pristupačnijim.

Kupite paket
Ako želite smeštaj u Disney World-u, najbolje je da bukirate ceo paket koji obuhvata i karte za rizort. U zavisnosti od doba godine, postoje različiti specijalni paketi sa popustima, pa možete odabrati onaj koji vam najviše odgovara.

Ponesite svoju hranu
Hrana u restoranima u okviru Disney World-a nije nimalo jeftina, i predstavljaće veliki deo ukupnog izdatka. Zato uvek možete poneti svoju hranu – grickalice, sendviče, keks i slično. Disney dozvoljava unošenje sve hrane i pića osim alkohola i tečnosti u staklenoj ambalaži.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Preskočite smeštaj u Disney hotelima
Odsedanje u samom Disney World-u zvuči kao primamljiva ideja, i zaista može predstavljati jedinstveno iskustvo za decu, zbog tematskih sadržaja koji su dostupniu Disney hotelima. Ipak, ukoliko imate ograničen budžet, razmotrite okolnu Airbnb ponudu, jer pored udobnog smeštaja, možete uštedeti novac ili ga potrošiti na dodatne sadržaje u parku.

Jeftinije karte
Kada karte kupujete preko drugih sajtova možete da uštedite na kartama, ali budite veoma pažljivi i uverite se da se ne radi o prevari. Jedan od proverenih sajtova koji u svojoj ponudi ima i Disney World sadržaje je Undercover Tourist.

Putujte van sezone
Iako se čini da je u Disney World-u uvek gužva, periodi kada je manja potražnja za kartama su kraj januara, februar i septembar. Tada ćete pronaći najbolje ponude za hotelski smeštaj, a često i popuste na karte. Kako biste izbegli gužve, uvek tokom planiranja uzmite u obzir američke praznike, posebno one koji uključuju produžene vikende.

Suzdržite se od kupovine suvenira
Čak i ako ne putujete sa decom, teško ćete se odupreti porivu da kupite što više suvenira. Dobra ideja je da pre kretanja na put odredite tačan iznos koji planirate da potrošite na suvenire, ili, ukoliko imate puno prijatelja i veliku familiju i svima nosite poklone, posetite neki od Diznijevih autleta koji se nalaze u Orlandu. U Disney Character Warehouse prodavnicama, Orlando International Premium Outlet-ima i Orlando Vineland Premium Outlet-ima možete kupiti autentičnu Disney robu po znatno nižim cenama.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X