Travel preporuka – Kompanije za krstarenja kupuju privatna ostrva – Travel Magazine

Kompanije za krstarenja kupuju privatna ostrva

Kompanije za krstarenja kupuju privatna ostrva

Čuvena kompanija za krstarenja MSC Cruises je najavila veliku novost ove jeseni.

Mnogi će pomisliti da se radi o novom brodu za krstarenja, ali ne, u pitanju je privatno ostrvo na Bahamima.

Ostrvo koje je nekada služilo za iskopavanje peska danas doživljava neverovatan preobražaj i uskoro će postati privatno luksuzno odmaralište, na koje će brodovi MSC Cruise-a, koji krstare Karibima, obavezno pristajati.

Ovo nije prvo privatno ostrvo koje je u vlasništvu ove kompanije. Od ranije ona upravlja i ostrvcem Sir Bani Yas nedaleko od obale u Persijskom zalivu blizu Abu Dabija.

Kompanija Royal Caribbean je upravo potrošila 250 miliona dolara na sređivanje ostrvca Coco Cay na Bahamima. Ovaj raj na zemlji poseduje sopstveni akva park, bazene, helijumski balon i veoma je primamljivo mesto za posetioce.

Disney Cruise Line upravlja ostrvom Castaway Cay, takođe na Bahamima gde je nedavno postavljena i nova atrakcija. Piratski brod iz serijala filmova Pirati sa Kariba se nalazi usidren nedaleko od obale.

Susedno ostrvo Half Moon Bay pripada kompaniji Holland America, na kome se organizuju izleti brodićem sa staklenim dnom, snorkling i kupanje u prelepoj laguni.

Costa Cruises je zainteresovana za hotelski rizort u Dominikanskoj Republici, a Paul Gaugin Cruises sa Tahitija želi da napravi odmaralište na ostrvu Motu Mahana u Francuskoj Polineziji, gde bi gosti mogli da idu u obilazak plantaža vanile.

Čak i kompanija Carnial Cruises, koja se dugo opirala ideji zakupa privatnih ostrva, sada ima u planu da sebi obezbedi jedno, ali je taj projekat još uvek pod strogom tajnom.

Iako je ovaj trend postao popularan u poslednje vreme, prvo privatno ostrvo u rukama neke od kompanija za krstarenje je bilo u Norveškoj i to 1977. Gosti sa broda Bahamarama su bili prvi koji su se iskrcali na norveško ostrvo na kome im je priređen program pod nazivom „Robinson Kruso avantura“. Kako na ostrvu nije bilo pristaništa, niti brodića za prebacivanje turista do obale, korišćeni su čamci za spasavanje.

Saznajte više o ovim privatnim ostrvima ili proverite gde su najlepše plaže na Karibima. Nisu sve destinacije na Karibima rajske. Pogledajte kako se ostrvo Montserat bori da povrati turiste.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *