Travel preporuka – Krstarenjem do privatnih ostrva – Travel Magazine

Krstarenjem do privatnih ostrva

Krstarenjem do privatnih ostrva

Ništa ne zvuči tako glamurozno kao kada kažete da ste boravili na privatnom ostrvu. Iako ne spadate u krug prijatelja Ričarda Brensona, na pojedinim krstarenjima možete da uživate u ovoj privilegiji. Postoje kruzing kompanije koje poseduju sopstvena ostrva do kojih će vas odvesti njihovi brodovi i gde ćete uživati u samoći, fascinantnom tropskom okruženju, ležaljkama i dobrom ručku, koji je uključen u cenu krstarenja. Dodatno ćete morati da platite pića, neke sportove na vodi kao i organizovane obilaske ostrva, ukoliko se odlučite za to.

Kastavej Kej (Castaway Cay)

Do bahamskog ostrva Kastavej Kej dovešće vas kruzing kompanija Dizni (Disney Cruise Line), gde ćete u pravom rajskom okruženju uživati u raznovrsnim aktivnostima i delovima ostrva posebno namenjenim porodicama sa decom, tinejdžerima i odraslim putnicima. Obezbeđen je prevoz do zanimljivih mesta na ovom ostrvu od 1.000 hektara, uključujući i poseban vozić do Sereniti Beja (Serenity Bay), dela plaže gde mogu boraviti isključivo putnici stariji od 18 godina.

Half Mun Kej (Half Moon Cay)

Na privatno ostrvo Half Mun Kej na Bahamima pristaju brodovi kompanije Holand Amerika Lajn (Holland America Line). Predivna laguna je pravo mesto za opuštanje i uživanje u sportovima na vodi, a tokom godina su se dodavale razne aktivnosti i mogući obilasci, uvek vodeći računa o zaštiti prirodnih lepota ostrva i o očuvanju njegovog statusa važnog utočišta za ptice selice. Uz dodatno plaćanje, na raspolaganju su i različiti izleti, plivanje sa ražama i jahanje konja. Na ostrvu postoje i nove dvospratne vile na plaži koje je moguće rentirati tokom pristajanja broda. Brodovi Karnival Kruz Lajn-a (Carnival Cruise Line), takođe, pristaju na ovo ostrvo, pošto se obe kruzing kompanije nalaze u vlasništvu iste matične kompanije.

Grejt Stirap Kej (Great Stirrup Cay)

Na Bahamima se nalazi još jedan privatan raj, ostrvo Grejt Stirap Kej u vlasništvu kompanije Norvidžin Kruz Lajn (Norwegian Cruise Line), koji posetiocima nudi 250 hektara vrhunskog mira i uživanja. Na ostrvu se može odlično jesti, postoje delovi plaže gde deca mogu nesmetano da se igraju i uživaju, tu je i prava tropska tržnica prekrivena trskom kao i tereni za odbojku na plaži. Dodatni luksuz donose ekskluzivne privatne kabane na plaži, sa VIP uslugom i pogodnostima. Posetiocima su na raspolaganju i brojne aktivnosti poput tura kajakom kroz veštački napravljenu reku unutar ostrva, džet ski, parasejling i ronjenje na dah.

Prinses Kejs (Princess Cays)

Kompanija Prinses Kruzis (Princess Cruises) vodi svoje putnike do rizorta Prinses Kejs, koji se nalazi na južnom delu bahamskog ostrva Eleutera (Eleuthera), kako bi uživali u neverovatnoj prirodi i privatnoj plaži na kilometar dugoj obali. Osim uobičajenih aktivnosti i sportova na vodi, tu su i bungalovi na plaži, lokalna pijaca kao i osmatračnica, sa impresivnim pogledom na okean.

Koko Kej (Coco Cay)

Dan proveden na ostrvu Koko Kej, smeštenom u nizu bahamskih ostrva, obećava dan za pamćenje, savršen odmor u spektakularnom, tropskom ambijentu ali i avanturističko ronjenje i istraživanje koralnih grebena. Ostrvo je u vlasničtvu kompanije Rojal Karibijan (Royal Caribbean), a ovde povremeno pristaju i brodovi sestrinske kompanije Selebriti Kruzis (Celebrity Cruises).

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *