L’Hotel – parisko utočište Oskara Vajlda

L’Hotel – parisko utočište Oskara Vajlda

Hotel jednostavnog naziva L’Hotel je možda i najmanji hotel sa pet zvezdica u Parizu, a i šire.

Sa samo 20 soba i malenim dvorištem, ovaj hotel u 6. arondismanu pun je istorije i zanimljivih priča iz prošlosti.

Oskar Vajld

Foto: L’Hotel Paris

U jednom od apartmana boravio je i Oskar Vajld za vreme egzila iz Engleske. U tom apartmanu je i umro 1900. godine u 46. godini. Apartman se danas zove po njemu i moguće ga je unajmiti za oko 600 evra za noć. I mnoge druge slavne ličnosti su odsedale u L’Hotel-u.

Gošće su bile i princeza Grejs (od Monaka), Elizabet Tejlor, Dejvid Bouvi.

Foto: L’Hotel Paris

Hotel se nalazi u srcu grada, na levoj obali Sene u kvartu Sen-Žermen-de-Pre poznatom po visokoj modi, kulturnim dešavanjima, boemskom provodu.

Enterijer hotela je uradio čuveni Žak Garsija, a svaka od soba i apartmana je jedinstvena i luksuzna, opremljena najskupljim i najfinijim materijalima. Hotel je izvrsno mesto za uživanje sa stilom, u malom baru i restoranu sa Mišlenovom zvezdicom. Iako smešten na malom prostoru, hotel ima i hamam sa bazenom, parno kupatilo i salon za masažu, a njihovo korišćenje je uračunato u cenu smeštaja, koja nije mala.

Foto: L’Hotel Paris

Najjeftinija dvokrevetna soba može ponekad da se nađe i za 300 evra, ali je cena obično viša zbog velike potražnje koja postoji.

Ako vam je ovakav boravak skup evo kako da uštedite novac prilikom posete Parizu. Kada budete u Parizu ne zaboravite da proverite kako izgleda nova atrakcija na Seni. Saznajte kako da prva poseta Parizu bude magična.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X