Travel preporuka – L'Hotel - parisko utočište Oskara Vajlda – Travel Magazine

L’Hotel – parisko utočište Oskara Vajlda

L’Hotel – parisko utočište Oskara Vajlda

Hotel jednostavnog naziva L’Hotel je možda i najmanji hotel sa pet zvezdica u Parizu, a i šire.

Sa samo 20 soba i malenim dvorištem, ovaj hotel u 6. arondismanu pun je istorije i zanimljivih priča iz prošlosti.

Oskar Vajld

Foto: L’Hotel Paris

U jednom od apartmana boravio je i Oskar Vajld za vreme egzila iz Engleske. U tom apartmanu je i umro 1900. godine u 46. godini. Apartman se danas zove po njemu i moguće ga je unajmiti za oko 600 evra za noć. I mnoge druge slavne ličnosti su odsedale u L’Hotel-u.

Gošće su bile i princeza Grejs (od Monaka), Elizabet Tejlor, Dejvid Bouvi.

Foto: L’Hotel Paris

Hotel se nalazi u srcu grada, na levoj obali Sene u kvartu Sen-Žermen-de-Pre poznatom po visokoj modi, kulturnim dešavanjima, boemskom provodu.

Enterijer hotela je uradio čuveni Žak Garsija, a svaka od soba i apartmana je jedinstvena i luksuzna, opremljena najskupljim i najfinijim materijalima. Hotel je izvrsno mesto za uživanje sa stilom, u malom baru i restoranu sa Mišlenovom zvezdicom. Iako smešten na malom prostoru, hotel ima i hamam sa bazenom, parno kupatilo i salon za masažu, a njihovo korišćenje je uračunato u cenu smeštaja, koja nije mala.

Foto: L’Hotel Paris

Najjeftinija dvokrevetna soba može ponekad da se nađe i za 300 evra, ali je cena obično viša zbog velike potražnje koja postoji.

Ako vam je ovakav boravak skup evo kako da uštedite novac prilikom posete Parizu. Kada budete u Parizu ne zaboravite da proverite kako izgleda nova atrakcija na Seni. Saznajte kako da prva poseta Parizu bude magična.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X