Travel preporuka – Putovanja i ljubav su inspiracija za uspeh – Travel Magazine

Putovanja i ljubav su inspiracija za uspeh

Putovanja i ljubav su inspiracija za uspeh

Prvi sastanak se obično smatra uspešnim ako vam se osoba sa kojom ste izašli svidi dovoljno da poželite da je ponovo vidite.

Međutim, mladi par iz Londona je nakon prvog susreta osetio tako veliku bliskost, da su odlučili da svoje životne ušteđevine ulože u zajednički posao – turističku agenciju za solo putovanja.

Radha Vyas i Lee Thompson su se upoznali 2012. preko sajta Match.com i odmah su otkrili da dele veliku strast prema putovanjima, a tokom prvog sastanka Rada je Liju ispričala svoj san o osnivanju kompanije koja bi organizovala putovanja za solo putnike, i on je odmah odlučio da joj pomogne. Uložio je 15.000 funti svoje ušteđevine i zajedno su osnovali agenciju Flash Pack. U početku je bilo veoma teško, ali u trenutku kada su gotovo odustali, desilo se čudo.

Tokom održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu 2014, par je boravio u Rio de Žaneiru. Čuli su da se statua Hrista Spasitelja obnavlja i na pamet im je pala ideja. Li se popeo na vrh statue i napravio legendarni selfi sa panoramom grada u pozadini. Fotografija je odmah postala viralna. Za dva dana sajt Flash Pack-a imao je 1,4 miliona poseta.

Inače, Rada sebe smatra svetskim putnikom od sedme godine, kada je sa sestrom samostalno putovala u Keniju u posetu rođacima. Od tada je stalno bila u potrazi za novom avanturom, ali sa 33 godine je shvatila da iako želi da putuje, nema sa kim da podeli novu avanturu. Tada je razvila koncept grupnih putovanja za solo putnike. Shvatila je da na tržištu ne postoji kompanija koja se obraća direktno solo putnicima u tridesetim i četrdesetim godinama života i da je to prilika za nju da razvije sopstveni posao.

Negde u to vreme je otišla na prvi sastanak sa Lijem, sa kojim je stupila u kontakt preko sajta za upoznavanje. Li, koji je tada bio foto-novinar, radio je na lokacijama širom sveta i prvi deo sastanka proveli su deleći anegdote i fascinantne priče sa svojih putovanja, a zatim mu je ona predstavila ideju o novoj vrsti turističke agencije namenjene ljudima kao što su njih dvoje. Li je odmah prepoznao da će kombinacija odlične ideje i entuzijazma biti dobitna. Neke od narednih ljubavnih sastanaka organizovali su na turističkim sajmovima i konferencijama, a brojna zajednička putovanja su dokazala da su stvoreni jedno za drugo. Ljubav je rasla zajedno sa razvojem kompanije, i ovi nekada solo putnici su sada u braku i imaju šestomesečnu ćerku, Anju.

U početku je bilo veoma teško da pridobiju poverenje putnika, i u trenutku kada im je ponestalo novca za finansiranje biznisa, u Brazilu su došli na sjajnu ideju. Kada su čuli za rekonstrukciju statue Hrista Spasitelja, shvatili su da je moguće popeti se na vrh. Kontaktirali su zvanične vlasti, koje su u to vreme morale da se nose sa lošim publicitetom zbog pritužbi na katastrofalnu organizaciju prvenstva. U zamenu za pristup vrhu statue, obećali su da će se angažovati na promociji Brazila. Gradska vlast ih je podržala, Li je pre uspona na vrh statue dobio blagoslov i od lokalnog biskupa, a prvi selfi ikada sa krune Hrista Spasitelja postao je viralan i postao legendaran.

Sajt Flashpack.com je za dva dana imao 1,4 miliona poseta, što je rezultiralo talasom interesovanja za turističku ponudu kompanije. Brend je ubrzo postao globalno poznat, jer su ljudi bili oduševljeni ovim konceptom, a prihodi su od tada u konstantnom usponu. Ovaj uspešni par ima i jasno definisane uloge u kompaniji – Rada je generalni direktor i vodi poslovanje, dok je Li zadužen za imidž brenda. Od kancelarije u spavaćoj sobi, za pet godina su dosta napredovali i SAD je trenutno njihovo tržište sa najvećim rastom, a nedavno su otvorili novu kancelariju u Njujorku.

Kompanija je i društveno veoma aktivna. Od svakog bukiranog aranžmana pet funti odlazi raznim humanitarnim projektima, a Flash Pack planira i da postane u potpunosti održiv i bez karbonskog otiska do 2023. godine.

Uprkos tome što njihov biznis trenutno vredi više miliona funti, Rada i Li sebi dozvoljavaju samo prosečne plate i žive normalnim životom, uživajući u putovanjima i novim roditeljskim obavezama.

Pročitajte zašto su solo putovanja dobra za nas, kako da uživate u obroku kada putujete sami, ali i koje su najbolje destinacije za ženska solo putovanja. Evo odgovora i na veoma zanimljivo pitanje: Da li treba putovati solo i kada ste u vezi?

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X