Travel preporuka – Luksuzni hoteli sveta smešteni u divljini – Travel Magazine

Luksuzni hoteli sveta smešteni u divljini

Luksuzni hoteli sveta smešteni u divljini

Boravak u prirodi često vidimo kao beskompromisno iskustvo – uživanje u netaknutoj divljini, lišeno svih pogodnosti, udobnosti i luksuza.

Ali danas postoje brojne opcije koje vam netaknutu prirodu mogu približiti, uz mogućnost da uživate ne samo u svim pogodnostima savremenog života, već i u vrhunskom luksuzu i prvoklasnoj usluzi. Ovo su neki od najboljih svetskih hotela, locirani u udaljenim, netaknutim oblastima prirode.

Tasmanijska divljina, Australija
Australijsko ostrvo Tasmanija, poznato po svojim izuzetnim prirodnim lepotama, pravo je odredište za osobe željne kvalitetnog odmora u divljini. Nacionalni park „Jezero Kler“ je poznat po drevnim kišnim šumama, planisnkim tresetištima, starim stablima borova koji okružuju lednička jezera i ledene potoke koji se spuštaju sa oštrih vrhova planine Krejdl. Ovaj planinski masiv je glavna znamenitost nacionalnog parka. On krije veoma bogat biljni svet i izuzetno raznovrsne životinjske vrste, poput tasmanijskog đavola, čudnovatog kljunaša, valabija i vombata. Na ovom mestu nalazi se izvanredan planinski hotel Peppers Cradle Mountain Lodge, pravo mesto za odmor u drvenim planinskim kolibama.

Pustinja u Juti, SAD
Doživite lepotu prirode u neverovatnom pustinjskom pejzažu. Pustinja u američkoj državi Juta je jedan od najsuvljih regiona na svetu, sa veoma retkom vegetacijom i jedinstvenim stenovitim formacijama koje su vetrovi izvajali. Na ovom mestu se nalazi i poznati Amangiri resort, uklješten u spektakularan pejzaž zaštićene pustinjske doline.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Ostrvo Vankuver, Britanska Kolumbija, Kanada
Na ostrvu Vankuver se nalazi Clayoquot Wilderness Resort, mesto prave pravcate divljine. Za posetioce je otvoren u periodu od maja do septembra i deo je zaštićenog rezervata biosfere u zalivu Klajokvot. Rizort je u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje; spa centar je pod šatorom, grejanje je na propan. U isto vreme ceo kompleks odiše luksuzom. Šatori su ispunjeni starinskim nameštajem, debelim tepisima, kreveti su prekriveni skupocenim perjanim jorganima. U ovoj divljini možete videti medvede i kitove.

Kengurovo ostrvo, Južna Australija
Kengurovo ostrvo u Južnoj Australiji je mesto netaknute divljine i lepote nedaleko od kopna, jugozapadno od Adelejda. Preko trećine ostrva je proglašeno zaštićenim područjem u kome živi neobična družina kengura, foka i pingvina. Ostrvo je idealno i za posmatrače ptica jer je stanište velikom broju neobičnih vrsta ptica. U isto vreme reljef ostrva čine stene neobičnih oblika. Luksuzan hotel Southern Ocean Lodge nudi 21 apartman smešten na vrhovima stenovitih litica koje se izdižu između uglačanih dina.

Uluru, Severna Teritorija, Australija
Da li ste znali da u Australiji možete da jašete kamile? U nacionalnom parku Uluru u Severoj Teritoriji možete doživeti i ovo neobično iskustvo. Hotel Longitude 131 nudi lukusan beg u divlje i mistične krajeve idealne za avanturu i eksapizam. Najpoznatija znamenitost ovog regiona je monolitna stena Ayers Rock koja se izdiže nad pustinjskom dolinom.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *