Travel preporuka – Luksuzni šatori koje ćete odmah poželeti – Travel Magazine

Luksuzni šatori koje ćete odmah poželeti

Luksuzni šatori koje ćete odmah poželeti

Čak i u divljim i najzabačenijim delovima planete možete da uživate u vrhunskom luksuzu, hrani i velikim krevetima.

Predstavljamo vam neke od najneverovatnijih smeštaja koji se mogu naći i koji će vas opčiniti toliko da poželite da tamo ostanete zauvek.

Online magazine The Manual je izabrao osam luksuznih šatorskih smeštaja širom sveta, a među njima su šatori za safari, geodezijske kupole i malene kuće pod platnom koje će vas bukvalno raspametiti kako zbog raskoši tako i zbog cene.

Singita Mara River, Tanzanija
All-inclusive safari kolibe se nalaze duboko u divljini Serengetija. Gostima je na raspolaganju šest ultra-luskuznih eko šatora. Prave hotelske sobe dekorisane kožom i kamenom nalaze se ispod razapetog platna. Strujom se snabdevaju iz sunčeve energije i koriste reciklirane materijale. Posetioci mogu da uživaju u safariju posmatrajući afričke divlje životinje, da se rashlade u privatnom bazenu ili opuste uz čašu vrhunskog vina u ovom nestvarnom ambijentu.

Aman-i-Khas, Indija
Šik kamp smešten u indijsku divljinu Rantambor nacionalnog parka je okružen tigrovima i pumama. Veliki šatori kriju više „soba“ i izgledaju poput kakve veće kuće. Svaki apartman se sastoji od spavaće sob, dnevne sobe i kupatila, koji su odvojeni lepršavim pamučnim draperijama. Turistima su na raspolaganju safari, časovi joge ili opuštanje u salonu pored bazena. Večera se služi pod otvorenim, zvezdanim nebom.

Longitude 131, Australija
U pustinji Red Centar u središtu Australije nalazi se romantični divlji kamp. Odmah pored stenovite formacije Uluru-Kata Tjuta, koja je na listi svetske prirodne baštine, ovaj kamp nudi pogled kao sa druge planete. Šesnaest glamuroznih paviljona pod šatorima je uređeno u minimalističkom seoskom stilu i ukrašeno umetničkim radovima tamošnjih domorodačkih plemena. Svaki apartman poseduje sopstvenu terasu i kamin i gostima pruža sav komfor hotela sa pet zvezdica, poput bežičnog interneta, telefona, bara, muzičkog sistema.

Marataba Game Reserve Safari Lodge, Južna Afrika
Luksuzan hotel smešten u safari parku Marataba poseduje 15 šatora za smeštaj gostiju. Oni jednostavno predstavljaju nastavak prirodnog okruženja u kome se nalaze. Sobe su od najveće divljine odvojene platnenim zidovima. U svakoj se nalaze veliki kreveti, a ispred je tuš na otvorenom i prostrana, hladovita drvena terasa. Kompleks nudi brojne sadržaje kako za porodice sa decom tako i za parove koji žele romantičan vikend.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Kasbah Tamadot Berber Tent, Maroko
Berberski šatori sa velikim bazenom i pogledom na planine Atlas i berbeska sela u podnožju, nude veoma luksuzan odmor. Svaki šator poseduje sopstveni džakuzi. Enterijer je kombinacija egzotičnog bliskoistočnog i savremenog dizajna, a svaki je šator uređen na drugačiji način.

Outpost Co, Kanada
Na obali jezera Ontari nalazi se spacijalan šator-hotel kapaciteta za samo osam osoba istovremeno. Gosti mogu da se opuste u predivnoj prirodi pored jezera. Do ovog šatora se može stići samo avionom koji sleće na vodu i nudi izolovanost kakva je mnogima danas neophodna. Outpost se reklamira kao izviđački kamp ali za muškarce, a ne za dečake. Bez interneta i struje, kamp nudi prirodu i samo prirodu.

Shinta Mani Wild Hotel, Kambodža
Shinta Mani Wild Hotel je osmišljen sa namerom da gostima ponudi ekološki održiv odmor koji će pomoći očuvanju i zaštiti prirode. Napravljen je od pravih pravcatih šatora i smešten tik uz brzu, planinsku reku i vodopade. Sobe pod šatorom su dizajnirane kao pravi safari kamp za istraživanje kambodžanskih džungli.

Foto: www.shintamani.com

Whitepod Dome, Švajcarska
Geodezijska kupola u švajcarskim planinama je smeštaj za turiste koji se odluče za Whitepod Eco-Luxury hotel. Osamnaest kupola je utisnuto u planinski masiv, a gostima osim luksuza nude i brojne aktivnosti poput paraglajdinga, vožnje planinskim biciklom pa čak i muže krava. Dizajnerska tema za uređenje ovih kupola su filmovi o Džejms Bondu.

Naslovna fotografija: www.marataba.co.za

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *