Travel preporuka – Međunarodni aerodrom Šarl de Gol u Parizu – Travel Magazine

Međunarodni aerodrom Šarl de Gol u Parizu

Međunarodni aerodrom Šarl de Gol u Parizu

Svaki drugi putnik se nađe na Aerodromu Šarl de Gol zbog promene aviona, jer je čak 54% putnika koji prođu ovim aerodromom u tranzitu. Otud i ne čudi što aerodrom posebnu pažnju posvećuje pogodnostima za putnike.

Mobilna aplikacija My Way Aéroports de Paris (Aerodromi Pariza na moj način) pomaže putnicima da se snađu na aerodromu. Uz pomoć besplatne aplikacije za geolokaciju i usmeravanje, jednostavno i lako možete saznati koliko je od vas udaljen izlaz (gejt) za ukrcavanje koji vam je potreban.

Komfor u svakom trenutku

Dok neki putnici žure kako ne bi izgubili svoj let, veliki je broj i onih koji imaju potpuno drugačiji problem, te do svoje naredne konekcije treba da čekaju satima. Prostori koji vode do izlaza za ukrcavanje su pre nekoliko godina preuređeni i redizajnirani tako da podsećaju na grad, dok novi laundž biznis klase, koji se prostire na preko 3.000 m2, usvaja novi arhitekstonski koncept inspirisan prirodom. U njemu veliki broj zelenih biljaka prečišćava vazduh i formira oblike uzbudljivih bašti na otvorenom ili cvetnih ostrva u zatvorenom prostru, te se stiče utisak kao da ste ovde namerno došli, a ne da sam prekraćujute vreme do svoje sledeće konekcije. Takođe, na aerodromu Šarl de Gol se mogu naći ne samo udobne stolice, već i kauči i drugi nameštaj na kom putnici mogu da slušaju muziku ili gledaju filmove.

Sky Priority je jedna od pogodnosti na aerodromu Šarl de Gol

Moda i gastronomija

Putnicima je na raspolaganju više od 6.000 m2 prodavnica, barova i restorana, raspoređenih uglavnom oko velikog centralnog trga. Ovi prostori oslikavaju Pariz i francuski način života. Aerodrom Šarl de Gol ima i muzejski deo, gde će se izlagati originalna dela iz pariskih muzeja. Putnici u biznis laundžu mogu uživati i u vrhunskim obrocima, degustirati vina i jela po izboru šefa kuhinje Alana Dukasa i sve to u elegantnom ambijentu i uz vrhunsko posluženje. Ovaj laundž je dobio ocenu najbolje čekaonice prve klase na svetu.

Instant Paris salon

Ukoliko vaš tranzit na Aerodromu Šarl de Gol traje tri sata ili duže, priuštite sebi trenutak opuštanja na pravi pariski način, i to u srcu međunarodnog aerodroma.

Instant Paris nalazi se u Hali L Terminala 2

Foto: Lounge u Hali L Terminala 2

Instant Paris je dah francuskog stila života na površini od 4.500 m2, koji u Hali L Terminala 2 pruža jedinstveni doživljaj tokom nekoliko sati, pa čak i tokom čitave noći. Razonodite se u biblioteci koja nudi više od 300 međunarodnih publikacija; zaronite u udobnu fotelju i uživajte u šoljici kafe ili uhvatite korak sa nacionalnim i međunarodnim vestima koristeći neki od dostupnih tablet uređaja. Možete i da krenete u 3D šetnju kroz glavni grad Francuske i kroz virtuelni prozor u realnom vremenu posmatrate pre nekoliko godina preuređeni Ajfelov toranj.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Aerodrom Šarl de Gol putnicima nudi brojne pogodnosti

Foto: Lounge u Hali L Terminala 2

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *