Travel preporuka – Najbolje Airbnb destinacije za 2019. godinu – Travel Magazine

Najbolje Airbnb destinacije za 2019. godinu

Najbolje Airbnb destinacije za 2019. godinu

Na spisku destinacija koje Airbnb preporučuje za ovu godinu, našla su se mnoga zanimljiva mesta koja su ispod radara turista.

Da bi otkrila koje će destinacije biti u trendu ovog leta, kompanija je analizirala bukinge između 01. juna i 02. septembra i uporedila ih sa bukinzima iz istog perioda prošle godine. Ovo su destinacije koje su u tom periodu imale najveći rast.

Valenciennes, Francuska (704%)
Maleni grad u blizini belgijske granice beleži najveći porast broja bukinga. U 19. veku je zbog brojnih umetničkih aktivnosti prozvan Atina Severa, a danas je poznat po muzeju finih umetnosti u čijoj kolekciji su dela velikana poput Antoine Watteau-a i Jean-Baptiste Carpeaux-a. Ovde se nalazi i regionalni park Scarpe-Escaut, jedan od najstarijih nacionalnih parkova u Francuskoj, veoma popularan među biciklistima i hajkerima.

Changsha, Kina (695%)
Na drugom mestu je Changsha, prestonica provincije Hunan u južnom centralnom delu Kine. Živahan grad poznat je po svojim drvoredima magnolije, atrakcijama vezanim za Mao Cetunga (koji se ovde rodio i školovao) i operi Xiang.

Matsudo, Japan (476%)
Matsudo je treći po veličini grad prefekture Chiba i smatra se velikim predgrađem Tokija. Porast popularnosti može se dovesti u vezu sa Olimpijskim igrama koje se 2020. održavaju u Tokiju. Matsudo je domaćin kampova za treniranje međunarodnih olimpijskih timova.

Wuhan, Kina (454%)
Lociran u provinciji Hubei, Wuhan se sastoji iz tri drevna grada. Poznat je po gastronomiji, kulturnim atrakcijama, obližnjoj Brani tri klisure na reci Jangcekjang, Velikom kanjonu Enši i planini Wudang.

Dorado, (449%), Vieques, (425%), Rio Grande (416%) – Portoriko (teritorija SAD-a)
Portorikanski rizorti Dorado, Vieques i Rio Grande ove godine su veoma trendi, što je dobra vest za arhipelag koji pokušava da stane na noge posle razornog uragana Maria.

Yeosu, Južna Koreja (408%)
Južna luka Yeosu povezana je sa Seulom brzim vozom, a posetioci ovde mogu da uživaju na plaži, posete neko od obližnjih ostrva ili isprobaju najbolju morsku hranu u Južnoj Koreji.

Bragg Creek, Kanada (382%)
Poslednji na listi Top 10 trendi destinacija Airbnb-a je Bragg Creek u blizini Kalgarija, koji predstavlja odličnu bazu za istraživanje Stenovitih planina, hajking, biciklizam ili jednostavno opuštanje u udobnim planinskim kolibama.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X