Travel preporuka – Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor, II deo – Travel Magazine

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor, II deo

Najbolje destinacije za sunčani zimski odmor, II deo

Ukoliko ste ljubitelj sunca, ovo su neke od najboljih destinacija gde možete uživati u toplom, sunčanom odmoru i tokom zimskih meseci…

Langkavi, Malezija

Tajland zaslužuje sve pohvale kada se radi o ljubiteljima sunca u potrazi za rajskim ostrvima na Dalekom istoku, ali i Malezija može da se pohvali ovim svojim ostrvom. Langkavi se nalazi na krajnjem severu zemlje, a sa brojnih plaža ovog ostrva se u daljini može videti i Tajland. Ostrvo je pošumljeni raj gde su luksuzna odmarališta ušuškana u gusto rastinje, dok se retke ptice čuju sa okolnih grana, a pravo vreme za posetu, kada su temperature i padavine u pitanju, je od decembra do aprila.

Sveta Lucija

Ovo je jedno od najupečatljivijih karipskih ostrva, zahvaljujući jedinstvenom obliku dva uzvišenja (Veliki i Mali Piton), koja su simbol ostrva. Prosečna temperatura je oko 25 stepeni Celzijusa, a impresivne plaže se nalaze kako na severu tako i na zapadu ostrva.

Puket, Tajland

Malo je pouzdanijih destinacija od Puketa ukoliko ste u potrazi za suncem jer u periodu od decembra do aprila ima najmanje kišnih dana. Najveće ostrvo Tajlanda je simbol za odmor, primamljiv kako bekpekerima tako i onima sa mnogo dubljim džepom. Većim delom, okrenut je za zapadu i Andamanskom moru, gde se nalaze čuvene oblasti sa odmaralištima Patong, Karon i Kata, dok su zalasci sunca u kojima se uživa na krajnjem jugu postali legendarni.

Dubai, UAE

Postoji nekoliko razloga zašto je Dubai postao izuzetno popularno utočište tokom zimskih meseci u Evropi – arhitektonske ambicije hotela poput Burdž Al Araba, topao pesak plaže Džumeira, odlični barovi i restorani rasuti širom grada, radost kupovine u prostranim šoping centrima, poput Mall of the Emirates. Ali, možda, pre svega, zbog dnevne temperature koja se u ovim mesecima kreće oko 30 stepeni Celzijusa.

Esauira, Maroko

Ovaj grad na zapadnoj obali Maroka tokom zime uživa u 20 stepeni Celzijusa i ta temperatura se retko značajno penje ali se i ne spušta. Ovo je relativno nova destinacija, a prognoziraju joj lepu bućnost. Trošna medina grada iz 18. veka je odlična za egzotične fotografije, ali najveća privlačnost grada leži u dugačkoj plaži, između ostalog, idealnoj za kajtsurfing i jedrenje na dasci.

Rio de Žaneiro, Brazil

Postoji jako dobar razlog zašto Rio treba posetiti tokom evropske zime, a to je čuveni Karneval kada je ceo grad kostimiran, u ritmu sambe, sa temperaturama koje idu preko 20 stepeni. Treba imati na umu da je ovo jedan od najpopularnijih događaja tokom godine tako da se hoteli brzo popune i rezervacije je potrebno napraviti što je pre moguće.

Oman

Sused Ujedinjenih Arapskih Emirata tokom zime nudi iste temperature kao i Abu Dabi i Dubai samo što ovde ima manje gužve. Prestonica Maskat sebe doživljava kao umetnički grad gde se nalazi bogato ukrašena opera ali i brojni odlični muzeji. Međutim, za mnoge posetioce, ipak, sve se vrti oko plaža koje su i ovde fantastične.

Sejšeli

Ideja „Izgubljenog sveta“ se čini gotovo nemogućom ali ovaj niz ostrva u Indijskom okeanu daje upečatljiv utisak nekog utočišta iz romana Artura Konana Dojla. Sejšeli su ponovo postali raj za mladence koji ovde provode svoj medeni mesec ali sigurno nije potrebno da ste novopečeni bračni par kako biste uživali u sjajnim temperaturama i prirodi Sejšela.

Nastaviće se…

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *