Travel preporuka – Najbolje destinacije za učenje španskog su... – Travel Magazine

Najbolje destinacije za učenje španskog su…

Najbolje destinacije za učenje španskog su…

Jedan od stranih jezika koji se veoma lako uči i usvaja je španski.

Najbolji način za učenje španskog je na mestima gde je ovaj jezik maternji, a takvih mesta ima zaista dosta.

Kako je to jedan od najvećih svetskih jezika kojim govori veliki broj ljudi širom sveta, postoje i velike razlike u dijalektima, tako da nije svako špansko govorno područje idealno za učenje ovog jezika.

Ako ste nekada bili u Čileu ili slušali Čileance kako govore onda ćete znati šta to znači. U ovoj zemlji imaju specifičnu lokalnu varijantu španskog jezika koja se razlikuje od osnovnog, kastiljanskog španskog. Osim drugačijeg akcenta, Čileanci imaju i neke druge specifičnosti. Oni ne izgovaraju slovo s kada se nađe na kraju reči, a bogme ni u sredini u pojedinim slučajevima. Čuveno špansko vamos (hajde) na čileanskom je vamo’.

U Argentini se govori sličnije kao u Španiji ali im je akcenat potpuno drugačiji; toliko da ćete na momente pomisliti da se radi o italijanskom. Meksikanci sa druge strane govore čist španski, ali to rade sporije tako da je onima koji ga uče mnogo lakše da „uhvate“ reči.

Ekvador
Zemlja bogata kulturom idealna je za učenje španskog jezika. Škole jezika nisu toliko posećene, tako da je lako upasti u neku novu grupu. Troškovi života u Ekvadoru su relativno niski, a boravak u ovoj zemlji može da se iskoristi za obilaske prelepih i uzbudljivih turističkih destinacija, na kojima se može vežbati jezik. Retki stanovnici Ekvadora govore engleski, tako da će vam biti potrebno osnovno znanje španskog kako biste se snalazili. To će samo ubrzati njegovo savladavanje i dati vam odličnu praksu nakon časova jezika u nekoj od lokalnih škola. U Ekvadoru se govori veoma čistim akcentom što strancima značajno olakšava učenje jezika.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Kolumbija
Kao i u Ekvadoru, akcenat koji se govori u Kolumbiji je veoma lak za razumevanje. Kolumbijci takođe imaju običaj da se izražavaju veoma pravilno, gotovo književnim jezikom, što je idealno za one koji uče španski jer će tako moći da usvoje pravila. Akcenat varira od regije do regije, a najbolji je u centralnoj Kolumbiji. Uprkos imidžu nebezbedne zemlje zbog sukoba vlasti sa naoružanim narko bandama, Kolumbija je u poslednje vreme uspela da popravi bezbednost i postane odlična destinacija na kojoj možete da se upoznate sa tipičnim latinoameričkim načinom života, da naučite jezik i da uživate u kulturi i istoriji.

Španija
Naravno da je najbolje mesto na svetu za učenje španskog jezika sama Španija. Velika i raznovrsna zemlja ima toliko toga da ponudi, a upoznavanje sa lokalnim običajima i kulturom još je bolje uz poznavanje jezika. Najbolji razlog za učenje španskog u Španiji je taj što se tamo nećete izložiti riziku da usvojite neki lokalni latinoamerički akcenat, već ćete moći da savladate pravi, pravcati španski koji se zapravo zove kastiljanski. Škole jezika u Španiji su veoma brojne i iako dobro posećene ipak mogu da se pronađu slobodna mesta u nekim grupama.

Argentina
Ako želite da naučite jedan specifičan španski onda je Argentina dobar izbor. Akcenat koji se govori u Argentini je pevljiv, ima poseban, dopadljiv ritam, pa će španski naučen ovde imati jednu lepu osobenost. Ujedno, ova je zemlja idealna destinacija da se istražuje i upoznaje u svim svojim prirodnim i kulturnim različitostima.

Učenje španskog na različitim lokacijama daje mogućnost da se osim samog jezika „pokupi“ i lokalni sleng, akcenat i razne druge specifičnosti koje mogu biti veoma interesantne.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *