Travel preporuka – Najbolji evropski city-break gradovi: Linc i Roterdam – Travel Magazine

Najbolji evropski city-break gradovi: Linc i Roterdam

Najbolji evropski city-break gradovi: Linc i Roterdam

Pre nekoliko dana objavili smo vest da se Beograd našao na listi Top 10 alternativnih city-break destinacija u Evropi. U narednim danima ćemo vam predstaviti ostale gradove koji su se našli na ovoj listi, a danas su na redu Linc i Roterdam

Linc, Austrija
Zašto treba da ga posetite?
Linc kombinuje šarm starog grada i kreativnu scenu koja vas može iznenaditi svojom živopisnošću. Prošlog decembra grad je primljen u UNESCO-ovu mrežu Kreativnih gradova, a 2009. godine bio je Evropska prestonica kulture, zbog čega je i porasla međunarodna svest o Lincu kao zanimljivoj destinaciji. Obavezno treba posetiti Ars Electronica Center, muzej budućnosti, u kome možete istražiti interakciju između ljudi i sveta koji ih okružuje.
Kada treba da idete?
Dva najveća gradska događaja su Ars Electronica festival i Pflasterspektakel Linz. Prvi predstavlja seriju izložbi, performansa i dešavanja vezanih za umetnost i nauku i održava se u septembru, a drugi je najveći evropski festival ulične umetnosti i održava se u julu.
Roterdam, Holandija
Zašto treba da ga posetite?
Da, naravno, Amsterdam je lep, ali Roterdam krasi zasta kultna arhitektura. Het Nieuwe Instituut, institut arhitekture, dizajna i e-kulture je očigledno mesto na kome možete da istražite ovu temu, a za uživanje u savremenoj umetnosti posetite Tent i Showroom Mama. Noćni život je takođe bogat, najbolja živa muzika sluša se u Bird-u, a u klubovima kao što je Perron gostuju najveća imena DJ underground scene.
Kada treba da idete?
Jedna od najznačajnijih stavki u kulturnom kalendaru Roterdama je North Sea Jazz festival, koji se održava u julu, i koji ove godine obeležava 40. godišnjicu sa bogatim programom u kome se nalaze i takva imena kao što su D’Angelo, Tony Bennett u duetu sa Lady Gaga-om, Joshua Redman, Herbie Hancock i Chick Corea.

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *