Travel preporuka – Najbolji karipski rizorti samo za odrasle – Travel Magazine

Najbolji karipski rizorti samo za odrasle

Najbolji karipski rizorti samo za odrasle

Kada uplaćujete turistički aranžman ili rezervišete hotel preko interneta veoma je važno da precizirate na kakvo putovanje idete.

Da li ste planirali porodično putovanje sa decom, provod sa prijateljima, romantični odmor sa voljenom osobom ili usamljeni odmor u tišini uz dobru knjigu.

Nisu svi hoteli, ma kako dobri i luksuzni bili, isti u pogledu atmosfere i ponude. Neki su idealni sa porodice sa malom decom i tamo sigurno ne biste želeli da se nađete ako ste izabrali miran samački odmor ili romantično utočište.

Mnoge ozbiljne turističke destinacije imaju u ponudi hotele prema svačijim željama. U velikim turskim odmaralištima, gde su grandiozni all inclusive hoteli  zapravo grad u gradu često ćete sresti delove koji su rezervisani sako za odrasle.

I nemojte da vas to asocira na filmove za odrasle već se radi o zonama bez buke, takozvanim tihim zonama bez dece. I opet, kako ne biste pomislili da to nije u redu da se deci zabranjuje pristup jer i za njih postoji veliki broj sadržaja sa igraonicama, posebnim plitkim i toplim bazenima, toboganima i akva parkovima. Mnogi hoteli nude i uslugu čuvanja dece poput vrtića, što roditeljima daje mogućnost da se bar na kratko, tokom zasluženog odmora, posvete samo sebi.

Ima i hotela koji su se opredelili samo za odrasle goste sa ciljem da ponude kompletan ugođaj. Obično se radi o boljim i skupljim hotelima, a mi vam donosimo pregled nekoliko najzanimljivjih.

Sandal Royals Caribbean

Jamajka

Foto: Sandals Royal Caribbean

Romansa je drugo ime za ovaj luksuzni hotel u Montego Beju na Jamajci. Veliki hotelski kompleks ima izdvojen deo na malecnom ostrvu Sandal Cay poznatom i kao ostrvo Kokomo. Ostrvce se nalazi tik uz obalu i na njemu su smešteni tajlandski restoran, spa centar i veoma mala i mirna, skrovita plaža. Gosti su smešteni u bungalovima-sojenicama iznad samog mora postavljenim u obliku srca. Svaki apartman ima svoju drvenu terasu iznad vode i sopstveni silazak u more. Noćenje na ovom rajskom mestu košta oko 220 evra po osobi.

Sandals Royal

Barbados

Foto: Sandals Barbados

Najnoviji rizort u lancu Sandals Royals je otvoren na Barbadosu. Smeštaj je isključivo u luksuznim apartmanima na all inclusive bazi. Na krovu se nalazi infinity bazen i kuglana, a gostima se služi kraft pivo. Preko 200 konsijerža i batlera se brine da gosti imaju sve što im je potrebno. Pojedini apartmani imaju sopstvene bazene i batlere. U rizortu se nalazi šest restorana, čije korišćenje je uključeno u cenu koja se kreće od 270 evra za dan po osobi.

Hyatt Zilara

Kankun, Meksiko

Foto: Hyatt Zilara

Hotel je smešten u Kankunu u Zoni Hotelera (Hotelskoj zoni) na izduženom pojasu između lagune i mora sa druge strane. Pravi je raj za odmor i relaksaciju. Gosti mogu da uživaju u infinity bazenu i da ručaju u nekom od šest restorana. Na raspolaganju su im konsijerž za romantična događanja i batler na plaži. Noćenja je od 280 evra po osobi.

Hyatt Zilara Rose Hall

Jamajka

Foto: Hyatt Zillara Rose Hall

Romatničan all-inlcusive hotel smešten je u Montego Bay-u. Besprekorna plaža sa izuzetno čistim i providnim morem i nekoliko bazena mamac su za one željne pravog uživanja. Pojedini apartmani imaju sopstveni bazen i batlera. Smeštaj je od 300 evra za noć po osobi.

Sanctuary Cap Cana Resort & Spa

Punta Kana, Dominikanska Republika

Foto: https://sanctuarycapcana.com

Nakon detaljnog renoviranja koje je koštalo nekoliko miliona dolara, ovaj rizort sa pet zvezdica u Punta Kani podseća na španske kolonijalne gradove. Ima dve kule koje podsećaju na srednjevekovne zamkove. Prostire se više od osam hektara i raspolaže malim privatnim plažama, brojnim restoranima i spa centrom. Noćenje je od 340 evra po osobi.

Hilton La Romana

Punta Kana, Dominikanska Republika

Foto: Hilton La Romana

Još jedan hotel u Punta Kani privlači zaljubljene parove. Hilton La Romana je smešten na prelepoj i veoma živopisnoj plaži i okružen je pravom tropskom džunglom. Ima 344 sobe i otvoren je samo za odrasle. Raspolaže sa četiri bazena i privatnom plažom, a ima i kazino za one koji žele da okušaju svoju sreću. Smeštaj je od 130 evra po osobi.

Hilton Playa del Carmen

Plaja del Karmen, Meksiko

Još jedan od Hiltonovih hotela koji nudi odmor samo za odrasle je smešten u mestu Playa del Carmen na pola puta od Kankuna do Tuluma. Hotel ima tekila bar i Cigar Club koji su veoma popularni. Tu je i ogroman bazen, a nakon celog dana kupanja i ronjenja, posetioci se uveče mogu opustiti u ludom provodu uz živu svirku. Na krovu hotela se nalazi teniski tereni, a oni koji vole romantiku mogu da pohađaju časove salse. Smeštaj je od 380 evra za noć po osobu.

Club Med Turkoise

Grejs Bej, Terks end Kejkos

Foto: Club Med

Opustite se na Karipskom suncu u najnovijem i nedavno renoviranom Club Med hotelu samo za odrasle. Hotel smešten na plaži u zalivu Grace Bay nudi all-inclusive uslugu i mnoge vodene sportove (jedrenje, kajak, surf, ronjenje) kao i razne sportsko-rekreativne aktivnosti. Poseduje i infinity bazen, najsavremeniji wellness centar i vinski podrum sa pogledom na more. Noćenje je od 120 evra po osobi.

Melody Maker

Kankun, Meksiko

Foto: Melody Maker

Najnoviji hotelski rizort u Kankunu otvoren je u decembru 2018. i predstavlja nezaobilazno mesto za zabavu u Meksiku. Delirio Day Club je bar u oazi pored bazena u kome tokom dana nastupaju mnogi poznati DJ-evi. Gostima su na raspolaganju kabine i kolibe na samoj plaži gde se mogu odmorati tokom dana, ispijati koktele u baru nasred bazena ili se brčkati u džakuziju. Noćenje je od 100 evra po osobi.

Ako volite Karibe, evo koje su najlepše karipske plaže za vas. Upoznajte ostrvo Sveta Jelena – raj do koga stižu odabrani. Pogledajte deset najluksuznijih hotela na plaži.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *