Travel preporuka – Najlepše karipske plaže – Travel Magazine

Najlepše karipske plaže

Najlepše karipske plaže

Teško da ćete naći neko ostrvo u Karibima koje nema lepe plaže. Iako su (skoro) sve prelepe ima i nekih koje imaju ono nešto posebno.

Caribbean Journal vam daje predlog za neke od najlepših plaža u ovom popularnom regionu.

Sent Džon (St. John) je majušno ostrvo koje pripada Američkim Devičanskim ostrvima, teritoriji koja je deo SAD. Idealno je mesto za zaljubljenike u plaže. Ovde se nalaze neke od najpoznatijih karipskih plaža poput plaže Maho, Trank Bej i Sinamon Bej.

Britanska Devičanska ostrva takođe nude sjajne plaže duž spektakularne obale. Posetioci mogu uživati u veoma intimnim i malim plažama na kojima nema gužvi poput onih na ostrvu Guana.

Sent Bart je skraćeni naziv za ostrvo Svetog Bartolomeja koje je francuska prekomorska teritorija. Ovo mondensko letovalište mami uzdahe svih onih koji vole luksuz. Brojne jahte i luksuzne vile su tu samo zbog toga što Sent Bart krije neke od najlepših plaža ne samo u Karibima, već i na svetu. Poznate plaže su Sen Žan, Guverner, Le Toini, Gran Kul d’Sak i najučuvenija od svih Salin.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Kajmanska ostrva imaju mnoštvo prelepih ali skrivenih i udaljenih plaža koje su daleko od civilizacije i kao takve veoma su atraktivne za ljubitelje prirode. Ali na njima nema nikakvih aktivnosti i zabave. Zbog toga se na ovim ostrvima posebno izdvaja plaža Sedam milja (Seven Mile Beach) koja osim uživanja u prelepoj prirodi nudi i brojne druge aktivnosti. Tu se nalaze restorančići, barovi na samoj plaži poznatoj po mekanom pesku i veoma čistoj vodi.

Ostrvo mačaka je veoma zanimljivo spoljašnje ostrvo koje pripada Bahamima. Veoma popularno, sa brojnim posetiocima koji ostaju zapanjeni lepotom obale i malenih uvala, ostrvo mačaka je idealno za lutanje i otkrivanje novih lepota.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
31Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *