Travel preporuka – Najlepši podvodni hoteli sveta – Travel Magazine

Najlepši podvodni hoteli sveta

Najlepši podvodni hoteli sveta

Ukoliko imamo priliku, svi ćemo odabrati sobu sa pogledom, bilo da se radi o pogledu na nebodere Hong Konga ili na nepregledno more iz apartmana na grčkom ostrvu.

Ali postoje hoteli koji su frazi „soba sa pogledom“ dali potpuno novo značenje. Od Dubaija do Maldiva, podvodni hoteli širom sveta svojim gostima nude mogućnost da zavire u podvodni svet baš iz svojih soba, uglavnom u luksuznom okruženju. Ovo su samo neki od njih.

InterContinental Shanghai Wonderland, Kina
Projekat izgradnje hotela InterContinental Shanghai Wonderland bio je vredan 300 miliona dolara. Izgrađen je u napuštenom kamenolomu u Songjiang-u oko 25km od centra Šangaja. Sobe na višim spratovima imaju divan pogled na obližnje vodopade, ali prava atrakcija hotela su dva sprata ispod nivoa mora sa „Premier Underwater View“ apartmanima, ali i restoranom i, nećete verovati, podvodnim bazenom. Cena jednog noćenja iznosi 15.000 dolara.

Podmornica Lover’s Deep, Sveta Lucija
Britanaska travel kompanija Oliver’s Travel osmislila je „Lovers Deep“ kao podmornicu koju parovi mogu da rentiraju za romantičnu noć pod vodom. Iako se radi o podmornici, krevet i kupatilo su prostrani, a pogled na okean opčinjava. Ali najfascinantnija stvar sa ovim smeštajem je da parovi biraju gde žele da provedu noć – bilo da se radi o koralnom grebenu ili olupini starog broda, o Karibima ili Crvenom moru. Ovako originalan smeštaj svakako nije jeftin i cena po noćenju iznosi 230.000 dolara.

The Muraka, Conrad Maldives Rangali Island
Conrad’s Rangali Island je u novembru 2018. otvorio luksuzni apartman Muraka (na lokalnom divehi jeziku naziv za koral), koji je „potopljen“ pet metara pod morem. Konstrukcija ima dva nivoa, od kojih je gornji predviđen za obitavanje, dok je donji spavaća soba, sa providnim zidovima koji pružaju savršen pogled na okean oko vas. Cena noćenja je 50.000 dolara, a minimalno se mogu bukirati četiri noći. Ipak, dobijate infinity bazen, batlera i mogućnost da ugostite još osam ljudi.

Manta Resort, ostrvo Pemba, Tanzanija
Otvorena još 2013. godine, „Podvodna soba“ Manta Resort-a je udaljena dva minuta vožnje brodićem od plaže, tako da je pre minijaturno ostrvo nego apartman. Smeštaj na tri nivoa nudi pogled na koralni greben iz podvodne spavaće sobe, ali i uživanje u zvezdanom nebu sa platforme na krovu. Hotel je inače poznat po odličnim programima za ronjenje na lokacijama oko ostrva Pemba. Cena noćenja u apartmanu iznosi 1.700 dolara, a minimalan broj noćenja je tri.

Resort World Sentosa, Singapur
Resort World Sentosa gostima nudi 11 apartmana na dva nivoa, sa direktnim pristupom džinovskom akvarijumu. Ovde ćete iskusiti najbolje od oba sveta, luksuz i ekstravaganciju na gornjem nivou i pogled na impresivni akvarijum sa više od 40.000 riba u donjem delu. Noćenje u apartmanu košta od 1.750 dolara.

Atlantis, The Palm, Dubai
U Atlantisu možete birati između dva apartmana, prigodno nazvana Neptun i Posejdon. Oba imaju sobe sa prozorima od poda do plafona prekrivenim staklom, koji gledaju na hotelski akvarijum Ambassador Lagoon, saviše od 65.000 morskih stvorenja. Cena noćenja u apartmanima je od 8.200 dolara, ali uključuje trening sa ličnim trenerom, besplatni transfer od i do aerodroma i obedovanje u sobi.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *