Travel preporuka – Najluđi zahtevi hotelskih gostiju – Travel Magazine

Najluđi zahtevi hotelskih gostiju

Najluđi zahtevi hotelskih gostiju

The Four Seasons je poznat kao jedan od najboljih hotelskih lanaca na svetu. Čuvena je udobnost njihovih kreveta, a arhitektura hotelskih građevina je, takođe, izuzetno cenjena. Ali ako postoji nešto zbog čega se gosti vraćaju ovim hotelima, to je usluga.

Možda to nigde ne dolazi toliko do izražaja kao u hotelu Four Seasons u Njujorku. Odeljenje konsijerža hotela, smeštenog u tzv. Ulici milijardera (Billionaires’ Row), ima više nagrada za izuzetnu gostoprimljivost nego bilo koje drugo hotelsko osoblje u SAD-u. Oni vam mogu obezbediti sto u najtraženijim restoranima u gradu, napraviti savršen plan obilaska, pa čak i zapamtiti kakvu kafu pijete. Naravno, kao što možete i pretpostaviti, članovi tima su tokom godina primili ne mali broj neobičnih zahteva od svojih VIP gostiju, a u nastavku su samo neki od najzanimljivijih.

Džejms Bondov smoking

Jedan od gostiju hotela se ženio i zvao je odeljenje konsijerža kako bi mu nabavili smoking. Međutim, nije želeo bilo kakav smoking, već isti onaj koji je Danijel Krejg nosio u poslednjem filmu o Džejmsu Bondu (uključujući i unutrašnji džep za pištolj). Kako su u italijanskoj modnoj kući Brioni ekskluzivno napravili odelo samo za ovaj film, brojni razgovori su se morali obaviti sa glavnim menadžerom u Italiji. Da stvari budu gore, u pitanju je bio mesec avgust kada je ceo tim koji je radio na filmu na odmoru. Međutim, kuću Brioni je zahtev zaista zaintrigirao, tako da su uspeli da okupe ceo tim, naprave identičan smoking i dostave ga hotelu taman na vreme za venčanje.

Vijetnamska prosidba

Jedan od gostiju je planirao da zaprosi svoju devojku na neobičan način. Zahtevao je da jedan zaposleni ode u Central park sa velikom tablom na kojoj je pisalo „Da li želiš da se udaš za mene?“ i to na specifičnom vijetnamskom dijalektu iz malog mesta odakle je zaljubljeni par došao. Gost je rezervisao predivan apartman sa pogledom na Central park i dogovorio da se u sobi postavi teleskop. Hotel je sve besprekorno organizovao, i kada je otvorila vrata od apartmana, devojka je hodala po laticama od ruža sve do teleskopa koji je bio usmeren tačno prema mestu u parku gde je stajao radnik hotela sa porukom. Kada je devojka pogledala kroz teleskop i videla natpis, okrenula se, a iza nje se pojavio njen dečko. Naravno, pristala je.

Sneško Belić – iznenađenje

Gosti iz Kalifornije su sa svojom decom koja nikada nisu videla sneg otputovali u Njujork. Tokom njihovog boravka, počeo je da pada sneg. Međutim, pošto su u to vreme bili u kupovini, zamolili su konsijerža da na terasi hotelske sobe sakupi malo snega koji će sačekati decu. Kada se porodica vratila u svoju sobu, na terasi ih je dočekao pravi, veliki Sneško Belić sa bejzbol kapom Four Seasons-a.

Lov na novčanik

Jednom prilikom gošća je u panici utrčala u hotel, platila sobu na recepciji i otišla direktno do konsijerža u nadi da će moći da joj pomognu. Problem? Ostavila je svoj novčanik u ženskom toaletu na nekom od stajališta duž autoputa u Nju Džersiju (New Jersey Turnpike), ali uopšte nije bila sigurna na kom. U roku od jednog sata iz hotela su nazvali sva stajališta duž pomenutog autoputa i uspeli su da pronađu novčanik, kao i da osiguraju da ga obezbeđenje pričuva dok ga ne preuzme vlasnica. Nakon toga su joj obezbedili prevoz automobilom do tačne lokacije gde je presrećna gospođa uzela svoj novčanik, potpuno netaknut.

Kupovina majice u zoru

Jedan VIP gost je trebalo da stigne u Njujork letom u cik zore, sa jedva dovoljno vremena da direktno sa aerodroma ode na veoma važan poslovni sastanak gde će zaključiti najbitniji ugovor u karijeri. Međutim, dok je avion sletao, gost je prosuo šolju kafe po sebi i potpuno upropastio košulju. Nemajući vremena da se zaustave bilo gde, njegov pomoćnik je pozvao hotel u pomoć. Iz hotela su kontaktirali menadžera obližnje prodavnice pre otvaranja, koji je bio toliko ljubazan da je otvorio radnju jedan sat ranije kako bi osoblje hotela moglo da kupi gostu novu košulju. Konsijerž je potom košulju odneo do mesta sastanka i sačekao da gost dođe kako bi mu je isporučio neposredno pred početak sastanka.

Pročitajte zašto je konsijerž profesija koja ne izlazi iz mode, šta danas gosti očekuju od hotela sa pet zvezdica, a saznajte i kako do bolje hotelske sobe bez doplate.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X