Travel preporuka – Najluksuzniji hoteli na Maldivima – Travel Magazine

Najluksuzniji hoteli na Maldivima

Najluksuzniji hoteli na Maldivima

Zamislite najčistiju tirkiznu vodu koja se pruža dokle pogled doseže. Prsti su vam u toplom pesku, sunce vam obasjava lice, a tropsko zelenilo šušti od blagog morskog vetrića. Uskočite u privatni bazen svoje vile na vodi pre nego što se otisnete u more i krenete da ronite sa morskim ražama. Jasno je da ste na Maldivima koji su dokaz da raj na zemlji zaista postoji. U nastavku su neki od najboljih hotela koji se mogu pronaći na ovim spektakularnim ostrvima…

Milaidhoo Island Maldives

Novi hotel Milaidhoo Island Maldives otvoren je u novembru 2016. godine. U okviru njega se nalazi 30 vila na vodi i dodatnih 20 vila koje su načičkane duž plaže među tropskim rastinjem. Svaka vila ima svoj privatni bazen i svog ličnog batlera. Tu su i 3 restorana, kao i 2 bara, a impresivna vinska karta će zadovoljiti i one najprobirljivije goste. Idilične plaže, svetski poznata mesta za ronjenje i snorkling, ribolovački izleti i raznovrsne ture su samo neke od aktivnosti u kojima možete ovde da uživate. Ovo je mesto gde ćete se smiriti i zaplivati sa delfinima i ražama u okviru zaštićenog morskog područja. Pakujte kofere, raj je tu.

Soneva Fushi Resort

Impresivne vile rizorta Soneva Fushi skrivene su među gustim tropskim lišćem i jako podsećaju na priče o Robinzon Krusou. Zapravo, mnoge od njih su tako izgrađene da podsećaju na kućice na drveću. Svaka vila ima svoj privatni deo bele peščane plaže, a većina ima i svoje privatne bazene. Što se aktivnosti tiče, ovde je gostima na raspolaganju Six Senses spa centar, plaža sa opremom za sportove na vodi, bicikli za iznajmljivanje, opservatorija, bioskop na otvorenom, teniski teren, sto za snuker, grupni časovi joge i tai čija, društvene igre… Tu je i poslastičarnica, biblioteka sa CD-ovima i DVD-jevima, besplatan WiFi.

Gili Lankanfushi

Do ovog hotela, nagrađenog 2015. godine TripAdvisor-ovom nagradom za najbolji hotel na svetu (Travellers’ Choice Award of Best Hotel in the World), stiže se nakon kratke vožnje brodićem od aerodroma u Maleu. Gosti imaju na raspolaganju luksuzne i prostrane vile na vodi, svaka sa svojim mini vinskim podrumom ili impresivne komplekse u kojima se mogu smestiti višečlane porodice koje imaju svoju privatnu teretanu. Kada se radi o gastronomiji, postoji veliki izbor, a kulinarska iskustva su zaista izuzetna. Zadivljujući bazen sa luksuznim ležaljkama gotovo da se topi u okeanu prepunom korala, raznobojnih ribica, beba ajkula i raža.

Loama Resort Maldives at Maamigili

Do rizorta Loama putnike deli 45 minuta vožnje hidro-avionom, a zanimljivost je što ovo ostrvo ima dugu istoriju o kojoj svedoče brojni artefakti dinastije Čing koji su iskopani tokom izgradnje hotela. Ovde se nalazi 105 elegantno opremljenih soba od kojih su neke na plaži, a neke iznad vode, uključujući i 5 luksuznih apartmana, od kojih svaki sa spektakularnim pogledom na preteravi Indijski okean. Gosti mogu da biraju između vila na plaži sa privatnom terasom i kadom na otvorenom smeštenom usred bujnog tropskog lišća svega nekoliko koraka od okeana ili vila na vodi izgrađenih na stubovima. U okviru hotela se nalazi i 6 restorana koji nude različite ukuse iz celog sveta, od autentične tajlandske kuhinje do ukusnog roštilja na plaži sa impresivnim pogledom na okean.

Još novih saveta pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *