Travel preporuka – Qasr Al Sarab - hotel u srcu arapske pustinje – Travel Magazine

Qasr Al Sarab – hotel u srcu arapske pustinje

Qasr Al Sarab – hotel u srcu arapske pustinje

Rub El Hali je najveća peščana, neprekidna površina na svetu, koja je deo prostranije Arabijske pustinje i proteže se kroz nekoliko država.

U delu Rub El Halija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nalazi se jedan od najneobičnijih hotela na svetu.

Qasr Al Sarab Desert Resort pripada tajlandskom hotelskom lancu Anantara i nalazi se na dva sata vožnje od Abu Dabija.

Hotel se nalazi u samoj pustinji, daleko od grada i civilizacije i okružen je peskom i samo peskom. On pripada emiratu Abu Dabi i do njega se najlakše stiže upravo iz ovog grada.

Ako želite da iskusite autentičko arapsko iskustvo odaberite ovaj luksuzan hotel. Do tamo se stiže pustinjskim safarijem, u retro Land Rover-ima.

qasr al sarab anantara room

Na samom lokalitetu možete uživati u tradicionalnoj, lokalnoj arapskoj kuhinji, večeri pod otvorenim nebom i tišini kakva se retko gde može doživeti. Hotel je idealno mesto za pravi odmor i beg od urbane histerije i gužve.

Osim bazena okruženog peskom, vrhunskog spa centra koga vode Tajlanđani, gosti u Qasr Al Sarab Desert Resort hotelu mogu da se oprobaju i u jahanju kamila ili vožnje fetbajka (fatbike), bicikla sa debelim gumama koji je idealan za vožnju po nepristupačnim i teškim terenima, kao što su pustinjske dine.

The Empty Quarter

rub el hali

Foto: www.anantara.com

The Empty Quarter (Prazan ćošak u slobodnom prevodu), kako se još u žargonu naziva ovaj deo arapske pustinje je, uprkos svom imenu, veoma zanimljivo mesto na zemlji. Tamo je snimljena sedma epizoda serijala Zvezdanih Ratova – Buđenje sile.

Hotel se nalazi na dva sata vožnje od Abu Dabija i predstavlja pravu oazu u moru žutog peska. Podseća na tradicionalnu arapsku tvrđavu uglavljenu među visoke peščane dine.

Nedavno je ovaj hotel proglašen za najinstagramičniji hotel na svetu od strane online magazina Luxury Travel Advisor. Hotel raspolaže sa 140 soba, 14 apartmana i 52 vile sa sopstvenim bazenom. Najjeftinije noćenje košta od 370 evra.

Raskošna palata u Abu Dabiju je nedavno otvorena za posetioce. Ovaj grad možete posetiti direktnim letom iz Beograda. Avio kompanija Etihad Airways, koja leti na ovoj liniji nudi specijalnu promociju za putnike u tranzitu. Pogledajte kako možete dobiti dva besplatna noćenja u Abu Dabiju. Na našem sajtu možete saznati i koja su još najinstagramičnija mesta na svetu.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *