Travel preporuka – Quinta da Regaleira - zavirite u jednu od najfascinantnijih palata sveta – Travel Magazine

Quinta da Regaleira – zavirite u jednu od najfascinantnijih palata sveta

Quinta da Regaleira – zavirite u jednu od najfascinantnijih palata sveta

Kulturni predeo Sintre čini svetsku baštinu pod zaštitom UNESCO, a baš u Sintri se krije jedna od najfascinantnijih palata na svetu, piše National Geographic Srbija.

Imanje na kome se nalazi Kvinta da Regaleira (Quinta da Regaleira), u portugalskoj Sintri, promenilo je mnogo vlasnika dok ga krajem 19. veka nije kupio milioner Antonio Augusto Karvalo Monteiro.

Lisabon atrakcije
PROČITAJTE I…

8 razloga da posetite Lisabon

Quinta da Regaleira – palata kakve nigde nema

Ekstravagantni Monteiro želeo je palatu koja će prezentovati sva njegova nesvakidašnja interesovanja. Tada je unajmio italijanskog arhitektu Luiđija Maninija koji je veštim projektovanjem uspeo da spoji elemente različitih epoha. Tako se na građevini prepoznaju i antički i gotski i renesansni, ali i islamski arhitektonski elementi. Manini je takođe uspeo grandioznu palatu da uklopi sa okolnom prirodom pa Quinta stvarno izgleda kao iz neke bajke…

Međutim, ekscentrični vlasnik nije gajio fascinaciju samo ka različitim stilovima arhitekture, bio je opčinjen alhemijom, masonima, templarima i rozenkrojcerima, a čitava palata zajedno sa parkom baš to i „govori“ svakome ko uđe na imanje.

Cetiri grada koji su savrsena zamena za Lisabon i Porto
PROČITAJTE I…

Prelepi portugalski gradovi koji su zamena za Lisabon i Porto

Najčuveniji objekti na imanju su dva bunara koja su služila za inicijaciju i koristila su se u ceremonijalne svrhe tokom izvođenja različitih rituala.

Bunari su povezani sa lavirintom tunela koji vode do nekih delova parka, a park je posebna priča.

Pećine, jezera i fontane – sve se to našlo na imanju, a u savršenom skladu sa prirodom dobija se utisak imaginarnog sveta koji vas uvlači u sebe. Pogledajte svakako video u nastavku koji će vam približiti kompletnu atmosferu oko palate i parka…

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X