Travel preporuka – Raskošna palata u Abu Dabiju otvorena za javnost – Travel Magazine

Raskošna palata u Abu Dabiju otvorena za javnost

Raskošna palata u Abu Dabiju otvorena za javnost

Raskošna predsednička palata Qasr Al Watan u Abu Dabiju je otvarena za javnost.

Sada i obični smrtnici mogu da zavire u ovo luksuzno zdanje. Kompleks predsedničke palate otvara svoja vrata za posetioce po prvi put do sada.

Unutra se krije pravi skriveni svet, čitav lavirint hodnika pod šljaštećim belim kupolama, prelepe građevine i vrtovi je do sada bio skriven daleko od pogleda znatiželjnika.

Prvi posetioci koji su ušetali u ovaj kompleks bili su oduševljeni, a po njihovim reakcijama jasno je da će Predsednička palata u Abu Dabiju postati ogormna turistička atrakcija. I to ne samo zbog arhitekture, bogate ornamentike i skulptura već i zbog same činjenice da jedan takav luksuz kraljevske palate sada postaje dostupan svačijem oku.

U palati se nalazi zvanično sedište Predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata kao i kancelarija potpredsednika i premijera UAE, a obojica šeika su ujedno i vladari emirata Abu Dabi. Ove službene odaje će i dalje ostati zatvorene za javnost.

Qasr Al Watan je obložen granitom i krečnjakom zbog čega se presijava na popodnevnom suncu čineći snažan kontrast sa plavim morem koje ga okružuje. Obližnji hotel Emirates Palace čine se poput dečje igračke naspram palate.

Posetioci će tokom posete palati moći da obiđu deset različitih zona. Zvezda palate je Velika dvorana (Great Hall), koja predstavlja srce ove monumentalne građevine i gde se dočekuju svi svetski lideri koji su u službenoj poseti UAE. Površina dvorane je jedan hektar, a njenu tavanicu čini ogromna kupola prečnika 37 metara.

Arhitektnoski se palata može opisati kao mešavina stilova. Najviše podseća na građevine iz doba Mogulskog carstva, ali je odlikuju i mnogi klasični i lokalni, arapski motivi.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
9Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *