Travel preporuka – Tematski park SeaWorld na Floridi – Travel Magazine

Tematski park SeaWorld na Floridi

Tematski park SeaWorld na Floridi

Florida je poznata kao američka savezna država sa najvećim brojem zabavnih i tematskih parkova.

Osim Diznilenda tamo se nalaze i mnog drugi tematski parkovi, među kojima i SeaWorld, jedan od retkih koji je sertifikovan kao centar za autizam.

Deca sa autizmom se u parku nalaze u sigurnom okruženju, uz osoblje obučeno za rad sa njima.

Ovaj park je jedan od najstarijih u SAD, osnovan je 1973. i jedno vreme, od 1976. do 1989. je čak bio u vlasništvu čuvenog američkog izdavača srpskog porekla Viljema Jovanovića. Sa skoro pet miliona posetilaca godišnje park je deseti najposećeniji tematski i zabavni park u SAD.

U okviru ovog zabavnog kompleksa se nalaze akvarijum Aquatica, vodeni park sa delfinima i orkama Discovery Cove i tematski park sa rolerkosterima SeaWorld.

Foto: SeaWorld

Najzanimljiviji deo parka je zoološki vrt sa morskim životinjama i onima čiji habitati su vezani kako za morske dubine tako isto i priobalje. Tu su osim delfina i orki još i nekoliko vrsta raža, kornjača, američkog aligatora, flamingosa.

Posetioci imaju mogućnost da gledaju razne predstave sa delfinima i orkama, a nakon edukacije i zabave mogu i da se otisnu na razne avanture na nekoliko rolerkostera i drugih zabavnih naprava.

Kompleks parkova SeaWorld se nalazi pored Orlanda u centralnoj Floridi. Cene karata za posetu se kreću od 85 do 190 dolara u zavisnosti od aktivnosti, broja parkova koji se žele posetiti i raznih drugih paketa koji mogu uključivati ručak u parkovskim restoranima, predstave ili čak smeštaj u hotelu koji pripada parku.

Upoznajte američki način života u parku Silver Dolar City. Na Floridi Diznilend do 2020. otvara Marvelov tematski park. Probajte i najbolje tematske parkove Dubaija.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Foto: SeaWorld

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *