Travel preporuka – Top 5 destinacija za savršeno letnje jedrenje – Travel Magazine

Top 5 destinacija za savršeno letnje jedrenje

Top 5 destinacija za savršeno letnje jedrenje

Nažalost, iako smo mislili kako će leto bar proteći delimično ok, a mi se svi okupati u slanom moru, toj tajni koja diše, sve veći broj ograničenja sputava nas u toj želji. Za sada nam je onemogućeno da putujemo u Grčku, Hrvatsku, Crnu Goru, ali i u većinu zemalja EU. Kako u toj situaciji pronaći alternativu? Možda umesto kopna, krenuti putem mora i okeana? Na primer, na jedrenje. Jer na jedrenju svakog dana ste na najboljoj plaži.

Pogledajte kako izgleda jedrenje oko ostrva Vis, kao i koje su izolovane turističke destinacije sveta. Saznajte i kako da odaberete najbolje Kanarsko ostrvo za vas.

1. Grčka

Prelepa grčka ostrva sa kristalno plavim morima prosto vas mame iz godine u godinu. Bilo da se uputite ka Kikladskim ostrvima koje krasi divlja lepota, ili ka Jonskom moru gde su se smestili dragulji prirode, bićete očarani lepotom grčke obale. Jaki vetrovi i talasi Egejskog mora u određenim periodima zahtevaju iskusnije jedriličare, dok oni manje iskusni mogu zaploviti Saronskim zalivom, Sporadima ili Jonskim morem.

2. Hrvatska

Osmodnevno jedrenje Esencija dalmatinske obale je vrhunska ekstravagancija koja pokriva Split, Hvar i Dubrovnik sa zaustavljanjima na Korčuli i okolinim Paklenim ostrvima i ostrvu Elafati. Takođe, postoji opcija jedrenja koja kreće iz Tivta, tačnije iz luke Porto Montenegro a potom se upućuje ka hrvatskoj obali. Naravno, tu je i opcija da jedrite oko ostrva Vis, Brač i Hvar sa usputnim posetama čarobnom Splitu.

3. Italija

Vekovima je italijanska obala Amalfi privlačila jahte i jedrenjake zbog svoje prirodne lepote i kulturnih momenata, posebno tokom vrhunskih letnjih meseci. Ove godine, naravno, stvari su nešto drugačije, a zemlja koja se nekada borila sa turistima sada je očajna i pusta. Privatne ture od sedam do deset dana koje idu do Kaprija, Ischije i Procide, sa usputnim istraživanjem obale i prilagođenih jednodnevnih izleta iz Salerna, Pozitana i Napulja oduševiće i one najprobirljivije.

4. Karibi

Karibi počinju da se ponovo otvaraju i dovoljno je reći da će one plaže sa belim peskom i bistrim plavim vodama doneti prekopotrebnu promenu pejzaža za svakoga ko je proveo proteklih nekoliko meseci u zatvorenom prostoru. Iako postoji mreža trajekata koji povezuje neke zemlje, ona nikako nije sveobuhvatna, pa uzmite u obzir logistiku prilikom planiranja puta. Ako idete s jahtom – bilo sa posadom ili bez motornog čamca – regionalne čarter kompanije su spremne da ponovo pokrenu stvari i neke, poput Horizon Yacht Chartera, nude fleksibilne rezervacije, niske cene, pa čak i slobodne dane plovidbe za putovanja predviđena do oktobra.

5. Tahiti

Od 15. jula, kada su granice najvećeg ostrva Francuske Polinezije ponovno otvorene za posetu međunarodnih posetilaca, možete iznajmiti brod do bivše kuće glumca Marlon Branda, famozne Tetiaroe, ili iznajmiti katamaran u Ra’iatei. Takođe možete istražiti Fenua Aihere, od pećine Vaipoiri do litica Te Pari. Blizu Tahitija se nalazi Bora Bora te će vam jedrenje između ova dva ostrva sigurno biti poseban doživljaj.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X