Travel preporuka – Za luksuzni i divlji beg od gužve: 5 najboljih tree-house hotela Evrope – Travel Magazine

Za luksuzni i divlji beg od gužve: 5 najboljih tree-house hotela Evrope

Za luksuzni i divlji beg od gužve: 5 najboljih tree-house hotela Evrope

Bez obzira da li želite da pobegnete od gradske vreve ili vam je samo potrebno bekstvo iz uobičajenog okruženja, boravak u hotelu koji se nalazi delimično na krošnji nekog drveta može da bude jedinstveno iskustvo koje ćete pamtiti za ceo život.

Evo naših pet omiljenih tree-house hotela koji se nalaze u Evropi:

Treehotel, blizu Lulea (Harads, Švedska)

Za one koji žele tree-house kućicu na drvetu koja je ispunjena arhitektonskom domišljatošću, naš je predlog da ne traže dalje od hotela Treehotel, smeštenog južno od Arktičkog kruga. Svaku od pet soba ovde dizajnirao je različiti švedski arhitekta, pružajući jedinstveni doživljaj stanovanja za svakog posetioca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Treehotel (@treehotel)

Sa inovativnim dizajnom i ekološkim pristupom, svaka soba je napravljena sa fokusom na održivosti, uključujući funkcije kao što je sudopera koja štedi vodu i snabdevanje električnom energijom koja se najapa hidroenergijom.

Monmartr sarmantne cetvrti
PROČITAJTE I…

Vodič kroz šarmantne četvrti Evrope

Hudnall’s Hideout (Wye Valley, Engleska)

Na samoj granici između Velsa i Engleske nalazi se veličanstvena dolina Wye, prostrano područje guste šume koju presecaju vijugave krivine reke Wye. Unutar ovog bogatog pejzaža nalazi se Hudnall’s Hideout. Sa malo posetilaca na lokaciji, ovo je savršeno mesto za one koji žele da spavaju u čarobnom ambijentu, okruženi veličanstvenim brežuljcima i tišinom beskrajne šume.

Cabin Eagle’s Nest (Mezidon-Canon, Francuska)

Najviša kućica na drvetu u Evropi, Orlovo gnezdo, nalazi se 22 metra iznad zemlje i sigurno nije za one sa slabim srcem. Pristupa joj se uz pomoć visećih mostova, preko konopaca i lestvica. Ovaj smeštaj koji je bukvalno u krošnji drveća, nalazi se u srcu Normandije, omogućavajući posetiocima da u potpunosti dožive raznoliku lepotu francuskog pejzaža.

Hoteli sa najlepsim pogledom na Njujork
PROČITAJTE I…

Hoteli sa najboljim pogledom na Njujork

Kuća na drvetu Fernie Castle (Fife, Škotska)

Kuća na drvetu Fernie Castle pruža bajkoviti ambijent o kome mnogi mogu samo sanjati. Sa visokim drvenim tornjevima i krovovima, ova mitska kućica na drvetu nalazi se na tlu jednog od najstarijih dvoraca Škotske. Ovde možete spavati “kraljevski” sa pogledom na šumsku idilu.

Arctic TreeHouse hotel (Rovaniemi, Finska)

Za one koji žele istražiti hladniju klimu, finski hotel Arctic Treehouse nudi udobno utočište svima koji nakon hladnog istraživanja požele da se utople u idiličnoj atmosferi. Sa visokim staklenim prozorima koji vam pružaju pogled prema Arktičkom krugu, posetioci mogu iz udobnosti kreveta da vide znamenitosti koje se retko viđaju u životu, uključujući polarnu svetlost i ponoćno sunce.


Za one koji žele da istražuju još više, hotel se nalazi odmah izvan Laponije, pa posetioci mogu da dožive i razne laponske tradicije.

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
17Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *