Saveti – Veran prijatelj na putovanju – Travel Magazine

Veran prijatelj na putovanju

Veran prijatelj na putovanju

Spremate se za godišnji odmor i razmišljate o tome šta vam je sve potrebno za putovanje – nova torba za plažu ili možda tople skijaške rukavice? Postoje samo dve stvari o kojima uopšte ne treba da razmišljate, već su obavezno na vrhu svakog spiska neophodnih stvari za put – pasoš i putno zdravstveno osiguranje.

Nepredviđene situacije na odmoru mogu vas koštati papreno. Iako o tome ne volimo da razmišljamo, nesrećan slučaj, bolest ili eventualna potreba za hirurškom intervencijom i boravkom u bolnici mogu se desiti u inostranstvu. Uz polisu Generali putnog osiguranja bićete adekvatno zbrinuti u svakom od ovih slučajeva, a u odnosu na troškove lečenja, cene putnog osiguranja veoma su pristupačne.

Posebna pogodnost – gratis osiguranje stana ili kuće

Generali putno osiguranje zaslužno je za to što na odmoru možete biti potpuno bezbrižni, jer uz polisu putnog osiguranja dobijate i gratis osiguranje stana ili kuće. Na ovaj način istovremeno obezbeđujete kvalitetnu medicinsku pomoć u inostranstvu, ali i novčano pokriće za štete usled požara, izliva vode iz instalacija ili provalne krađe, do kojih može doći u vašem domu dok ste odsutni.

Koje su prednosti Generali putnog osiguranja?

Uz Generali putno osiguranje obezbeđena vam je organizacija pomoći i naknada troškova lečenja u inostranstvu usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja. U slučaju nužde, dežurni centar Europ Assistance na raspolaganju vam je 24 časa dnevno, 365 dana u godini, putem besplatnog chat-a ili poziva putem mobilne aplikacije Generali Srbija. Osim medicinske, obezbeđene su vam i putna i pravna asistencija, a ugovaranje osiguranja je moguće kako za pojedince, tako i za porodice. Postoji mogućnost ugovaranja osiguranja i tokom školovanja u inostranstvu.

Uz Generali putno osiguranje obezbeđena vam je organizacija pomoći i naknada troškova lečenja u inostranstvu usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja

Foto: Pexels from Pixabay

Šta ako vam na putu zatreba osiguranje?

Ukoliko vam u inostranstvu zatreba medicinska pomoć, veoma lako ćete ostvariti svoje pravo na osiguranje. Potrebno je samo da se odmah javite dežurnom centru asistentske kompanije Europ Assistance na telefone +381 11 41 44 104 ili +381 64 82 82 020. Oni će vas uputiti u najbližu medicinsku ustanovu, a komunikacija se obavlja na srpskom i engleskom jeziku.

Preuzmite spisak medicinskih ustanova i lekara u Grčkoj i Turskoj (medicinske ustanove i lekari u Grčkoj, medicinske ustanove i lekari u Turskoj).

Besplatan razgovor sa asistentskom službom

Uz Generali putno osiguranje imate jedinstvenu pogodnost: mogućnost besplatnog razgovora sa asistentskom službom, na srpskom ili engleskom jeziku. Da biste ovo ostvarili, preuzmite Generali aplikaciju, povežite se na WiFi mrežu i na raspolaganju imate dve opcije: besplatan poziv i chat.

Budite spremni da na zahtev date osnovne lične podatke (ime i prezime, broj potvrde/polise) kao i broj telefona u inostranstvu ili broj na koji želite da vam poziv bude uzvraćen.

Jednostavna procedura kod lekara

Da biste otpočeli lečenje, potrebno je da lekaru omogućite uvid u potvrdu/polisu. Ukoliko od njega dobijete formular izjave o okolnostima pod kojima je nastao osigurani slučaj, obavezno ga popunite.

Potvrdom/polisom putnog osiguranja pokriveni su troškovi neophodne medicinske pomoći ukazane osiguraniku zbog iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja za vreme boravka u inostranstvu.

Potvrdu/polisu putnog osiguranja možete kupiti u filijalama Generali Osiguranja Srbija i u više od 300 turističkih agencija širom Srbije, sa kojima ova renomirana kuća sarađuje.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares

Author: PR tekst | Generali osiguranje

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X