Saveti – Vodopadi koji privlače najveću pažnju – Travel Magazine

Vodopadi koji privlače najveću pažnju

Vodopadi koji privlače najveću pažnju

Iako su milioni ljudi širom sveta još uvek sputani zabranama i zaključavanjima (lockdown), društvene mreže su utočište za istraživanje sveta iz udobnosti naših domova. Uz porast pretraživanja “turističkih destinacija“ za 100%, one nam omogućavaju i planiranje budućih putovanja. Zainteresovani za destinacije koje najviše privlače pažnju putnika, stručnjaci sa ShowersToYou.co.uk su želeli da otkriju koji su vodopadi najpopularniji na društvenim mrežama. Rang lista je napravljena na osnovu broja heštegova na Instagramu koje je imao svaki vodopad. Istraživanje je obavljeno tokom januara, a obuhvaćene su sve varijacije heštegova kako bi se postigli najtačniji mogući rezultati.

Muzeji na otvorenom
PROČITAJTE I…

Najzanimljiviji park-muzeji na otvorenom u Evropi

Najpopularniji vodopadi

Na prvom mestu nalaze se Nijagarini vodopadi, koji su ubedljivo najpopularniji vodopadi na svetu. Iako su jedni od najmanjih po veličini (51m), čini se da poznata romantična destinacija nije izgubila privlačnost, te je sakupila ukupno 3.397.431 heštegova.

Na drugom mestu su Igvasu vodopadi (Iguazú). Hešteg argentinskog svetskog čuda pojavljuje se neverovatnih 1.005.532 puta na Instagramu. Svakako, u pitanju je prizor koji treba videti uživo, jednom kada se ponovo vratimo putovanjima.

Prema ovom istraživanju, treći najpopularniji vodopad na društvenim mrežama je Gullfoss (Zlatni vodopad) na Islandu. Ovo je sigurno jedna od najvećih turističkih atrakcija ostrva, kako u pogledu fizičkih tako i virtuelnih poseta. Zlatni vodopad se može pohvaliti sa 329.576 heštegova na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OLEG REST (@olegrest)

Rang lista

Na četvrtom mestu su čuveni Viktorijini vodopadi u Zambiji (286.410 heštegova), dok se na petom nalazi vodopad Skogafoss, takođe na Islandu (255.519 heštegova). U bliskoj budućnosti, turizam bi i u jednom i u drugom slučaju trebalo da pomogne da se ekonomije pomenutih zemalja što pre oporave.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timed Shutter (@timedshutter)

Nakon ovih, među deset najpopularnijih vodopada koje treba posetiti, našli su se:
6. Multnomah Falls (SAD) – 251.639 heštegova
7. Yosemite Falls (SAD) – 190.185 heštegova
8. Seljalandsfoss (Island) – 163.914 heštegova
9. Bridalveil Fall (SAD) – 147.678 heštegova
10. Snoqualmie Falls (SAD) – 131.475 heštegova

Kada pogledamo kraj tabele, iako je to po mnogima i najviši vodopad na svetu, Anđeoski vodopad (Salto Ángel) u Venecueli nalazi se na poslednjem, 20. mestu. Ovo svetsko čudo ima nešto manje od 30.000 Instagram heštegova (29.659).

Takođe, manje uticajan na društvenim mrežama je i peruanski vodopad Gokta (Gocta), koji se našao na 19. mestu (36.810 heštegova). Odmah ispred njega, švajcarski Rajnski vodopad (Rheinfall) je zauzeo 18. mesto (44.065 heštegova).

Na grafici u nastavku se može videti lista 20 vodopada koji su najpopularniji, barem kada je Instagram u pitanju.

Vodopadi

Zanimljivosti o Versaju
PROČITAJTE I…

Zanimljivosti o Versaju koje su slabo poznate

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
106Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *