Zabava i kultura – Gde je snimana hit serija „Emily in Paris“ – Travel Magazine

Gde je snimana hit serija „Emily in Paris“

Gde je snimana hit serija „Emily in Paris“

Najnovija hit serija „Emily in Paris“ iza koje stoji Daren Star koji je lansirao čuvenu „Sex and the city“, postala je opsesija mnogih za vreme pandemije. Šarmantna serija u kojoj Lili Kolins igra Amerikanku, menadžerku društvenih mreža, koju su u inostranstvo poslali iz matične kuće u luksuznu marketinšku agenciju, snimljena je u francuskoj prestonici prošle godine. Mi smo je odgledali i možemo da vam kažemo da Pariz nikada lepše nije izgledao. Grad „treperi“ poput disko kugle na ekranu zahvaljujući sjajnoj fotografiji i lokacijama na kojima se snimala serija čiju drugu sezonu iščekujemo sa nestrpljenjem.

Lokacija serija
PROČITAJTE I…

Najlepše lokacije na kojima su snimane poznate serije

Place de L’Estrapade

Iako su scene iz stana snimljene u studiju, spoljašnjost njene zgrade nalazi se na ovom živopisnom trgu u Latinskoj četvrti. Smešten nekoliko koraka od Panteona, njegova istorija je prilično zastrašujuća. Nekadašnje mesto javnog linča, ime je dobilo po „estrapadi“ ili strappado mučenju. Danas je to, međutim, miran prostor sa ljubičastim cvetovima drveća Paulovnija koji cvetaju oko šarmantne fontane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Taubert (@emilytaubert) on

Prekoputa, gledaoci će prepoznati crvenu tendu italijanskog restorana koji „glumi“ Les Deux Compere, gde radi Emilin zgodni komšija Gabrijel. Sledeća vrata su Boulangerie Moderne, gde Emili voli pre posla da svrati i kupi svoje omiljeno pecivo sa čokoladom, kao i Cafe de la Nouvelle Mairie, njeno mesto za doručak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DIANA VIAJA ✈️🌎 Travel blog (@dianaviaja) on

Place de Valois

Česta scena u seriji je trenutak kada vidimo Emili kako se po kaldrmi približava kancelarija marketinške firme Savoir, smeštene na trgu Valois. To je tiho dvorište ušuškano iza ugla kod Palais Royal, a lutajući elegantnim lukovima obožavaoci će primetiti poznatu Galerie Patrick Fourtin, u prizemlju. Ova galerija izlaže dekorativnu umetnost i luksuzni nameštaj iz 20. veka, a nalazi se pored ulaza u Savoir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by William paris (@chuangwilliamparis) on

Jardin du Palais Royal

Na samom početku serije, Emili često ruča sama, nako što kolege odbiju da joj se pridruže. U tim trenucima glavna junakinja se smesti u obližnji park, gde upoznaje simpatičnu i luckastu Mindi. Park je Jardin du Palais Royal, mala javna bašta obložena lipom i urednom živom ogradom. Ovaj park je prepun klupa za sedenje i divljenje centralnoj fontani ili za živopisan ručak na otvorenom. Uzmite samo svoj baget i sir poput Emili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Palais Royal (@jardindupalaisroyal) on

Rue de l’Abreuvoir

Pre nego što je šefica Silvi primora da izbriše svoj nalog na Instagramu, Emili zajedno sa Mindi provodi nezaboravnu noć na top mestima u gradu, uključujući i „najlepšu ulicu u Parizu ”, Rue de l’Abreuvoir na Montmartru. La Maison Rose, ružičasti restoran na kraju ulice postao je omiljeni pariski kutak na Instagramu, dok je ulica kasnije bila deo i jedne marketinške kampanje za novi dušek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Maison Rose, Restaurant (@lamaisonroseofficial) on

Pont Alexander III

Jedna od prepoznatljivijih lokacija za snimanje koja je korišćena u seriji „Emily in Paris“ je most Pont Alexandre III, za koji mnogi veruju da je najlepši most u Parizu. Bogato ukrašen most u stilu Beaux Arts ( miks arhitektonskih stilova neoklasičnog i grčkog preporoda) odlikuje se upečatljivim stubovima u obliku secesije, nimfama i krilatim konjima, kao i zapanjujućim pogledom na Senu. U seriji na mostu se snima kontroverzna reklama za parfem. Inače, ovo je mesto koje gledaoce može da podseti i na filmove Sabrine, A View to a Kill i Midnight u Parizu, ali i na Adelin spot za pesmu „Someone like you“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paris Vacations (@paris.vacation) on

Le Cafe de L’Homme

Glamurozna zabava koju je Savoir priredio za taj isti parfem održana je u Le Cafe de L’Homme. U pitanju je savremena pariska braserija poznata po nesmetanom pogledu na Ajfelov toranj, koja se nalazi na trgu Trokadero. Jelovnik nudi tradicionalnu francusku kuhinju, ali obavezno insistirajte na stolu na terasi, jer iako se enterijer može pohvaliti stilskim dekorom inspirisanim art dekoom iz 1930-ih, ne može se meriti sa spoljnim i veličanstvenim pogledima na Pariz i Ajfel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Turismo Coisa e Tal (@turismocoisaetal) on

Musee des Arts Forains

Sedma epizoda uključuje još jednu Savoir zabavu, koja se ovog puta odvija u magičnom muzeju. Musee des Arts Forains je privatni muzej zabavnih predmeta koji je obično otvoren samo za posebne događaje, mada gosti mogu da rezervišu sezonske ture sa vodičem kako bi istražili njihovu zbirku zanimljivosti, igrali stare arkadne igre i slušali muzičke automate. Za pravu poslasticu provozajte se drvenom vrteškom ili vrtuljkom od velosipeda starom preko 120 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marianne Miel (@mariannemiel) on

Cafe de Flore

Ovaj jedan od najstarijih kafića u Parizu je posebna institucija grada, simbol francuske prestonice. Upravo ovde Emili upoznaje svog prvog francuskog dečka Tomasa. On joj objašnjava značaj kafića, opisujući ga kao „najcool kafić u celom Parizu“. Uprkos klasičnom francuskom meniju i bogatoj vrućoj čokoladi, najpoznatiji je po svojoj poznatoj klijenteli. Ovde su – kako kaže Tomas, pili kafe Žan Pol Satr i Simon de Bovoar. Kao što je prikazano u emisiji, i dalje je popularno mesto za posmatranje ljudi ako imate dovoljno sreće da sednete ispred.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Café de Flore – Paris (@cafedeflore_paris) on

Palais Garnier

U seriji „Emily in Paris“ jedan izlazak Tomasa i Emili rezervisan je za balet „Labudovo jezero“ u ovoj blistavoj Palais Garnier, čuvenoj pariskoj operi. Ako ne možete da nabavite kartu za jedan od baleta ili koncerata, rezervišite obilazak iste i divite se raskošnoj neobaroknoj arhitekturi galerije, mermernom stepeništu i gledalištu u obliku potkove u italijanskom stilu, gde se Emili suočava s oholim dizajnerom mode Pjer Kadotom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Potes de Voyage (@potesdevoyage) on

La Monnaie de Paris

U poslednjoj epizodi prve sezone „Emily in Paris“, Pjer Kadot organizuje iznenađenje na modnoj pisti ispred La Monnaie de Paris, francuske kovnice novca. Vidimo samo njenu impresivnu neoklasičnu fasadu iz 18. veka, ali posetioci mogu da uđu unutra kako bi saznali više o istoriji kovnice novca, uživali u izložbama savremene umetnosti ili isprobali neko jelo sa menija luksuznog restorana u kojem radi Michelinov kuvar sa tri zvezdice Gaj Savoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paris Gratis & Barato • Viagem (@parisgratis) on

Lokacije na kojima je snimljena serija The Crown
PROČITAJTE I…

Ovo su lokacije na kojima je snimljena hit serija „The Crown“

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X