Zabava i kultura – Nacionalni parkovi Tajlanda – Travel Magazine

Nacionalni parkovi Tajlanda

Nacionalni parkovi Tajlanda

Za putnike koji žele da istraže netaknutu prirodu u svoj njenoj grandioznosti, tajlandski nacionalni parkovi su sjajna destinacija. Ovde možete da hodate kroz tropske prašume i upoznajete egzotične životinjske vrste, ili da u nacionalnim pomorskim parkovima roneći i iz brodića posmatrate zadivljujuću floru i faunu. Tajland ima preko 100 nacionalnih parkova (od toga 20 podvodnih), a svaki od njih predstavlja jedinstveni ekološki sistem sa jedinstvenom florom i faunom. U većini postoje bungalovi i kamping parkovi, a cene ulaznica su simbolične, mada se preporučuje rezervisanje unapred, jer su neki od parkova veoma posećeni, naročito tokom praznika. Uobičajene eko-aktivnosti su treking, vožnja kajakom, kampovanje, ronjenje, posmatranje ptica i drugih životinja, fotografisanje, ali i obavezna relaksacija i uživanje u prirodi.

Najpopularniji parkovi
Khao Yai je verovatno najpopularniji, jer se nalazi samo 200km od Bangkoka i poseduje veoma širok spektar smeštaja, brojne aktivnosti, a među životinjama koje se ovde mogu videti su tigar, slon, medved i egzotične ptice.

Nacionalni park Doi Inthanon u severnom Tajlandu poznat je po vodopadima i brojnim vrstama orhideja, a ovde je lociran  i najviši vrh Tajlanda. Regiju naseljavaju brdska plemena, čuvena po očuvanim autentičnim lokalnim tradicijama.

Nacionalni park Sam Roi Yot omiljen je među posmatračima ptica, jer su priobalni delovi ovog parka staništa brojnih retkih vrsta ptica.

Nacionalni park Erawan nalazi se u provinciji Kančanaburi u zapadnom Tajlandu. Poznat je po bajkovitom vodopadu na sedam nivoa i tropskoj šumi koja je dom mnogim životinjskim vrstama.

Vodeni parkovi su, između ostalog, Koh Samet (blizu Bangkoka), Ang Thong (odličan izlet sa ronjenjem ako ste locirani na Ko Samuiju), Tarutao (jedno od naizolovanijih i netaknutih južnih ostrva Tajlanda) i Ao Phang Nga (popularan jednodnevni izlet sa Puketa, koji obuhvata i posetu jedinstvenim krečnjačkim ostrvcima kao što je Ostrvo Džejmsa Bonda).

Još novih saveta pročitajte ovde.

 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *